Brattvåg har fått en perfekt start på sesongen i både serie og cup med mange oppturer. I går slo de storebror AaFK ut av cupen, mens Hødd led samme skjebne for to uker siden. I 2. divisjon ligger laget på 2. plass etter fire serierunder.

Men det er ikke bare sportslig suksess klubben har hatt i cupen, for det ligger også en betydelig økonomisk gevinst i et avansement til 4. runde.

Forsiktig budsjett

-Vi hadde egentlig ikke budsjettert så veldig hardt på cupen. Vi var automatisk med i 1. runde, som vi regnet med å få hjemmekamp i, men det var et beskjedent tall, sier leder i Brattvåg Fotball, Stig Hurlen, til smp.no.

Lagene som blir slått ut i 1. runde får et beløp på rundt 50.000 fra cupkassa til Norges Fotballforbund, så bare øker beløpet fra hver runde som går. I tillegg kommer det gode inntekter fra hjemmekampene i cuprundene.

-Alt som har skjedd etter 1. runde er ting som vi ikke har budsjettert med, så det er liten tvil om at det blir kjekt økonomisk også, sier han.

Store penger

-Hvor stort beløp er det snakk om?

-Det er snakk om flere hundretusener, men det er vanskelig å være mer konkret enn det. Vi interessen rundt cupkampene gjør slik at det blir økt interesse for seriekampene våre også, sier Hurlen.

Brattvåg spiller ny hjemmekamp i 2. divisjon allerede på lørdag mot Gjøvik-Lyn. Det har ofte vist seg å være vanskelig for lag som har overrasket i cupen å prestere like godt i serien etterpå, men det tror ikke fotballederen blir tilfellet i helga.

-Vi landa godt på beina etter at Hødd ble slått, og det skal vi klare denne gangen også. Vi har ei flott spillergruppe, trenerteam og andre ledere som har beina godt plantet på jorda. Det er tross alt serien som er det viktigste for oss i år, selv om cupen selvsagt er hyggelig å fortsatt være med i. Det er liten tvil om at det er fotballfeber her nå, sier Hurlen.