Pål André Helland er ikke med når Rosenborg møter Nardo i cupens 3. runde. Vingen måtte gi seg kun minutter før kampstart i Sogndal. Da hadde smerten i lysken tiltatt under oppvarmingen, og han tok ikke sjansen på å spille.

Nå roses Helland for den beslutningen.

— Det var en voksen beslutning av Pål. Han har selvsagt lyst til å spille, men har lært av tidligere erfaringer at det er lurt å stå av der og da. Pål blir mer og mer kjent med sine symptomer, og så jobber vi alle med at dette skal skje sjeldnere og sjeldnere, sier medisinsk koordinator Haakon Schwabe i Rosenborg.

Ingen blødning

MR-undersøkelsen viste ingen muskelskade. Dermed er det snakk om en overbelastning som ikke har medført blødning – en krampelignende tilstand. Eller som Schwabe sier det:

— Han har fått en reaksjon i muskel/skjelett, men ikke en strukturell skade.

Sjanser ikke med Helland

Helland trente innendørs tirsdag, og trener også inne sammen med Schwabe onsdag. Torsdag testes han for å få klarhet i om han kan være med mot Stabæk på Lerkendal på søndag.

— Erfaringsmessig er det 3-7 dagers varighet på denne typen problematikk. Og Pål må ha flere treningsdager før han er klar for kamp. Føler han seg ok på torsdag, trener han også fredag og lørdag. Spiller vi ham for tidlig, tar vi en risiko vi ikke ønsker