STYGG EPISODE: Tottenhams Mousa Dembélé forsøker tilsynelatende å stikke fingrene i øyet på Chelsea-spiss Diego Costa. STYGG EPISODE: Tottenhams Mousa Dembélé forsøker tilsynelatende å stikke fingrene i øyet på Chelsea-spiss Diego Costa. Foto: Michael Zemanek / BPI / Digitalsport

Tottenham-profilen kan få lang karantene etter denne episoden

Stygg oppførsel fra Mousa Dembélé mot Diego Costa.

Tottenham-profilen Mousa Dembélé risikerer lang karantene for episoden der han tilsynelatende forsøker å stikke fingeren i øyet på Chelsea Diego Costa mandag.

Dommer Mark Clattenburg fikk ikke med seg opptrinnet underveis i 2-2-kampen på Stamford Bridge, men TV-kameraene fanget det hele. Det åpnet for at disiplinærkomiteen i Englands fotballforbund (FA) kunne se nærmere på saken.

Tirsdag bekreftet FA at det er åpnet sak mot Dembélé, og at belgieren kan vente seg lang straff dersom han finnes skyldig.

— Det antydes at spillerens oppførsel var en type voldelig oppførsel der standardstraffen på tre kamper åpenbart ikke er tilstrekkelig, heter det i en uttalelse fra forbundet.

Chelsea og Tottenham vil også bli bøtelagt på klubbnivå som følge av spillernes oppførsel i mandagens Premier League-kamp. De gule kortene haglet periodevis på Stamford Bridge, og også etter kampslutt var det svært ampert.

Dommer Clattenburg delte ut gult kort til totalt ni Tottenham-spillere. Det er rekord i den engelske toppserien.

Mousa Dembélé har frist på seg til torsdag ettermiddag med å svare på anklagene som rettes mot ham. Mye tyder på at belgieren må belage seg på karantene.

Tottenham-lagkamerat Dele Alli ble i forrige uke ilagt tre kampers karantene og går glipp av hele sesongavslutningen. TV-bilder viste at unggutten slo West Bromwich-spiller Claudio Yacob i magen i lagenes Premier League-møte noe dager tidligere.

(©NTB)