Lyon tok over førsteplassen i den franske ligaen da de slo Guingamp 1-3 på bortebane. PSG må dermed vinne sin kamp søndag for å ta over ledelsen i serien igjen.

Lyon har et godt håp om å ikke bare overnatte som serieleder, men beholde den i minst en uke. Paris Saint-Germain står foran en tøff kamp borte mot Marseille, som ligger på tredjeplass i Ligue 1. Mot Guingamp gjorde Lyon sin del av jobben for å ha føringen i serien. Nabil Fekir satte inn 1-0 etter 27 minutter. Seks minutter før pause fikk Lyon straffe. Den satte toppscorer Alexandre Lacazette i mål og sørget for sin 24. scoring på 27 kamper.

Ett minutt før pause pådro vertenes Christophe Kerbrat seg rødt kort og ga lagkameratene en vanskelig inngang på annen omgang. Clinton Mua Njié ga Lyon oppskriftsmessig 3-0 etter 61 minutter. Claudio Beauvue ga Guingamp et trøstemål med nettkjenning etter 80 minutter.

— Det er sju kamper igjen og vi er fortsatt med. Det var en kamp vi kontrollerte, mot et lag som ventet på oss. Vi viste tålmodighet, sa Lyon-trener Hubert Fournier.

Rennes-seier

Anders Konradsen franske klubb Rennes tok en sterk 0-3-seier borte mot Lorient. Nordmannen så store deler av kampen fra benken. Han ble først byttet inn etter 82 minutter.

Midtbanespilleren fikk fra sidelinjen se Mexer, Sylvain Armand og Abdoulaye Doucoure score målene for Rennes, som ligger på 9.-plass i Ligue 1. Rennes kunne ha gått forbi Lille på tabellen med seieren, men også de vant sin kamp. Hjemme mot Reims ble det 3-1-seier. Sebastien Corchia scoret etter 18 minutter kampen første mål, før den utlånte Liverpool-spilleren Divock Origi sørget for 2-0 like etter pause.

Nicloas de Preville redusert for Reims, mens Nolan Roux fastsatte sluttresultatet til 3-1. Lille er på 8.-plass to poeng foran Rennes.

Metz vant bunnkamp

Metz fikk et lite håp om å redde plassen i den franske eliteserien etter deres seier mot Toulouse. Før oppgjøret var de tabelljumbo og hadde elleve poeng opp til trygg grunn.

Mot nedrykkskollega Toulouse begynte det dårlig da Wissam Ben Yedder sendte gjestene i føringen, men Modibo Maïga scoret hattrick og sikret 3-2-seier. Tong Doumbia reduserte på overtid.

Metz har åtte poeng opp til sikker plass, mens Toulouse har to poeng opp til Lorient på 17.-plass.

Montpellier vant sin kamp mot Bastia. Giovanni Sio sendte Bastia i ledelsen, men scoringer fra Lucas Barrios, Anthony Mounier og Morgan Sanson sørget for hjemmeseier.

Oppgjøret mellom Nice og E. Thonon Gaillard endte 2-2. Dany Nounkeu, Alexy Bosetti, Valentin Eysseric og Adrien Thomasson tegnet seg på scoringslista.