Roma har lagt bak seg den tunge perioden. Lørdag tok den italienske serietoeren sin annen seier på rad da Napoli ble slått 1-0 på Stadio Olimpico.

Roma styrket dermed sin posisjon som Italias nest beste lag. Samtidig har Rudi Garcias menn stø kurs mot neste sesong mesterliga.

Miralem Pjanic scoret kampens eneste mål etter 25 minutter. Kjølig sparket han ballen i nettmaskene på et flatt innlegg fra Alessandro Florenzi.

Roma gikk fem kamper på rad uten seier før det endelig løsnet igjen mot Cesena før landslagspausen. Lørdag fulgte laget opp med en ny 1-0-seier.

Napoli vasset i sjanser i jakten på utligningen, men gjestene klarte aldri å overliste Roma-keeper Morgan De Sanctis. Blant andre Gonzalo Higuaín, Jonathan De Guzmán og Dries Mertens rotet bort store sjanser.

– Hatten av for guttene, selv om vi skulle ha scoret et mål nummer to, sa Garcia etter kampen.

Lazio henger med

Roma har fortsatt grepet på annenplassen etter seieren, men byrival Lazio har tenkt å gi dem kamp helt inn til døra. Også Lazio vant sin kamp påskeaften ved å slå Cagliari.

Veteranen Miroslav Klose scoret sitte åttende mål for sesongen etter 31 minutter, men Marco Sau utlignet like etter pause. Lucas Biglia sendte Lazio foran igjen etter 61 minutter. Rett etterpå pådro Cagliaris Mobido Diakite seg rødt kort da han laget straffespark, som Biglia bommet på. Marco Parolo fastsatte sluttresultatet til 3-1 på overtid i Lazios favør.

Napolis tap i Roma betyr at de er på kraftig etterskudd i kampen om en mesterligaplass. I Italia gir tredjeplassen kvalifisering til den gjeveste europacupen, og Rafael Benitez' mannskap er hele åtte poeng bak treer Lazio. Det skiller ett poeng mellom de to Roma-klubbene på annen— og tredjeplass.

Nærmeste utfordrer er Fiorentina, som er seks poeng bak Lazio. Firenze-klubben vant 2-0 over Sampdoria, som ligger på 5.-plass ett poeng bak Fiorentina lørdag. Alessandro Diamanti og Mohamed Salah sikret seieren med sine nettkjenninger.

Inter skuffet

Den tidligere storklubben Inter skuffet stort hjemme mot tabelljumbo Parma. Freddy Guarin scoret etter 25 minutter, men Andi Lila utlignet like før pause og stillingen holdt seg kampen ut.

Byrival Milan stakk av med seieren borte mot Palermo. Alessio Cerci sendte gjestene til pause med ledelse, men Paulo Dybala utlignet etter 72 minutter. Det så ut til å gå mot uavgjort, men Jérémy Ménez sikret Milan alle poengene etter 83 minutter.

Torino sikret seieren borte mot Atalanta med to scoringer i første omgang. Fabio Quagliarella scoret etter 20 minutter, før Kamil Glik doblet ledelsen etter 39 minutter. Det var nok til å sikre tre poeng. Mauricio Pinillas scoring etter 74 minutter ble kun en trøstescoring.

Hellas Verona så ut til å cruise mot en sikker hjemmeseier mot Cesena. Luca Toni scoret to av målene da Verona-laget ledet 3-0 etter litt over en time, men en sterk Cesena-opphenting ga 3-3. Domenico Berardis scoring etter 23 minutter sikret Sassuolo 1-0-seier mot ChievoVerona. Mellom Genoa og Udinese endte det 1-1 etter scoringer av Sebastian De Maio og Cyril Thereau.