FYRER LØS: Charlie Adam tar sjansen fra ekstremt langt hold. Skottens skudd fyker inn til utligning for Stoke. Foto: James Marsh / BPI / Digitalsport
OVERRASKET: Chelsea-keeper Thibaut Courtois kan bare se at ballen seiler i en bue inn i mål. Foto: James Marsh / BPI / Digitalsport

CHELSEA — STOKE 2-1

Kveldskampen i Premier League-runden på påskeaften var oppgjøret mellom Chelsea og Stoke i London. Chelsea jakter seriegull og kunne med seier øke forspranget på tabelltoppen til sju poeng på andreplasserte Arsenal, som knuste Liverpool på formiddagen lørdag.

Seier ble det også, med 2-1, etter en kamp Chelsea dominerte gjennom samtlige 90 minutter.

Men det som det ble pratet om underveis og etter kampen på Stamford Bridge, var Stokes utligningsmål til 1-1. Mark Hughes' lag er en middelhavsfarer i årets Premier League, men det var ikke noe middelmådig over målet Charlie Adam scoret ett minutt før pause.

Den skotske midtbanespilleren, med fortid i blant annet Blackpool og Liverpool, tok saken i egne hender ett minutt før hvilen. 29-åringen tok ballen inne på egen banehalvdel og så at Chelsea-keeper Thibaut Courtois sto langt ute.

Se bildene i galleriet øverst i saken!

Adam klinket til med venstrefoten og ballen gikk i en fin bue over Courtois og i mål til begeistring hos bortefansen.

— Det er et flott mål å score. Jeg så at keeperen var utenfor 16-meteren, forsøkte og den gikk inn. Jeg ser alltid på keeperens posisjon gjennom en kamp fordi disse ballen beveger seg mye, sa Adam ifølge NTB.

Ekspert og tidligere Manchester United-spiller Ronny Johnsen sammenlignet i TV 2-studio målet med David Beckhams legendariske mål mot Wimbledon i 1996, da Beckham scoret fra midtlinjen i sesongåpningen.

Se Beckhams drømmetreff fra 1996 på YouTube her (ekstern lenke)

Costa skadet igjen

Chelsea hadde vært best i den første omgangen, og da Eden Hazard ga laget ledelsen på straffe seks minutter før pause, så det ut til å gå mot en grei kveld for Jose Mourinhos mannskap. Philipp Wollscheid felte Cesc Fàbregas, og Hazard gjorde det enkelt fra elleve meter.

Så kom altså Adams vidunderlige scoring, som sørget for at det sto 1-1 til pause.

Etter at Chelsea slet med å få et skikkelig tak på kampen, valgte Mourinho å sette inn en halvskadet Diego Costa etter pause. Det slo ikke heldig ut.

SKADET: En skuffet Diego Costa må hjelpes av banen mot Stoke. Chelsea-spissen var i aksjon i kun drøye ti minutter. Foto: James Marsh / BPI / Digitalsport

Monsterspissen måtte hinke av banen etter snaue timen med det som så ut som en strekk. Veteranen Didier Drogba kom inn.— Han vil sikkert være ut et par uker med den skaden. Hvis mitt medisinske apparat hadde bestemt seg for å ta fire uker for å lege Costa, ville ikke dette ha skjedd, men i fotball trenger vi å ta risiko, sa José Mourinho ifølge NTB.

Rémy avgjorde

Men en annen Chelsea-spiss skulle få æren av å avgjøre kampen. Willian og Eden Hazard spilte fri Loïc Rémy som fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1 etter 62 minutters spill.

Stoke klarte ikke å true de blåkledte i resten av kampen, og Mourinhos menn sikret tre uhyre viktige poeng i gullkampen. London-klubben har nå 70 poeng, Arsenal, Manchester United og Manchester City følger deretter med henholdsvis 63, 62 og 61 poeng.

— De andre vet at de må vinne hver kamp. Vi selv må tenke på oss selv og glemme de andre, sa Mourinho.

Gullet nærmer seg mer og mer den vestlige delen av London, men kampen om andreplassen ser ut til å bli et rotterace.

— Hver seier er et skritt fremover, sa Mourinho.