Borussia Dortmund gikk på sitt første tap i tysk Bundesliga på sju kamper, mens Bayern München reiste seg etter tapet mot Gladbach forrige runde. Serielederen vant 1-0 borte etter scoring av Robert Lewandowski.

Dortmund startet sesongen forferdelig i ligaen, men har spilt seg opp den siste tiden. Forrige tap i serien kom mot Augsburg 10. februar, men mot serieleder München sa det stopp.

– Vi forsvarte oss bra, men vi gjorde det ikke bra med mindre ballbesittelse enn hva vi er vane med. Det var en hardt tilkjempet seier. Det var jevnt helt til slutt, sa Bayern Münchens Philipp Lahm etter kampen.

Bayern var ikke lysten på å tape to kamper på rad. Forrige runde tapte de 0-2 hjemme mot Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach.

Lewandowski avgjorde

Ingen av lagene turde å ta de store sjansene i første omgang og det var lite som skjedde de første 45 minuttene.

Likevel falt avgjørelsen etter 36 minutter. Thomas Müller ble spilt fri av Robert Lewandowski, men tyskeren bommet på sin avslutning. Roman Weidenfeller klarte ikke å avverge skuddet godt nok og på returen kriget Lewandowski inn oppgjørets eneste mål.

Reus nær å utligne

Dortmund kom til to store sjanser i annen omgang. Marco Reus hadde muligheten til å score begge gangene. Først bommet han på mål fra skrå vinkel, mens Manuel Neuer reddet glimrende da spissen banket til på frispark.

– Bayern var ikke det beste laget, men de var mer effektive og tok vare på sjansene sine, sa Dortmund Mats Hummels etter kampen.

Bayern leder serien med ti poeng på Wolfsburg. Dortmund ligger helt nede på en 10.-plass og den beste plasseringen de kan få er trolig en 5.-plass, der har de seks poeng opp. Det er 15 poeng opp til Leverkusen på 4.-plass.