I en sesong hvor kvinnelangrenn preges av suverene nordmenn, har en av de største stjernene hatt det tyngre.

Polske Justyna Kowalczyk er helt nede på en 20. plass i verdenscupen sammenlagt denne sesongen, over 600 poeng bak suverene Therese Johaug.

Heller ikke Tour de Ski har gått på skinner for 32-åringen, som har vunnet touren sammenlagt fire ganger tidligere.

— Alt tydet på at dette kom til å bli en god sesong

Nå forteller hun i en blogg om hvordan sesongen har vært. Kowalzcyk skriver at hun la ned veldig mye trening og la alt annet bort for at denne sesongen skulle bli en suksess.

Hun skriver om en krangel med det polske skiforbundet, uten å utdype den. Det var dog kneskaden hun pådro seg i mai som skulle gjøre ting vanskelig.

— Kneet gjorde ikke ting noe enklere, men jeg fortsatte å jobbe. Alle tegn tydet på at dette kom til å bli en god sesong, skriver Kowalzcyk.

Den polske jenta er fem minutter bak ledende Ingvild Flugstad Østberg før dagens sprint i Tour de Ski.

- Kneet så ut som en del av låret

Justyna Kolwaczyk ble olympisk mester på ti kilometer i Sotsji i 2014. Foto: AP

På grunn av mye væske i kneet, tok Kowalczyk sprøyter med hyaluronsyre for å begrense skadene. Da begynte det å gå virkelig tungt.— Dagen etter den første injeksjonen var kneet mitt borte. Det forsvant. Det var så hovent at det så ut som en del av låret mitt. Ingenting hjalp. Jeg prøvde med is, kompressjon, massasje og smertestillende. Etter tre uker var ikke situasjonen blitt bedre i det hele tatt. Jeg klarte knapt å gå i trapper, skriver den dobbelte olympiske mesteren.

Til slutt måtte hun gjennom et inngrep for å få fjernet væske fra kneet. Det hjalp henne tilbake til noenlunde normal gjenge. Men sammen med kneskaden kom andre plager, skriver Kowalczyk, og ramser opp: Mandlene, bronkiene, bihulene, samt feber og mangel på søvn.

— Vi kan ikke forutse alt

— Det er som om jeg er fanget, jeg ser ingen utvei. Jeg er svak, og jeg kan ikke gjøre noe med det, skriver hun.

— Jeg skriver ikke dette som en unnskyldning for de dårlige resultatene. Jeg beskriver bare en rekke med hendelser, for å vise at i idrett - og i livet generelt - kan vi ikke forutse eller planlegge alt. Vi var oppe, nå er vi nede, skriver den polske jenta.

Tidligere i sesongen beskrev Justyna Kowalzcyk hvordan hun måtte ta rabiessprøyter etter å ha blitt bitt av en hund.