LENZERHEIDE: Etter å ha vært en del av verdens beste langrennslag i en årrekke, var Steira i helga tilbake i verdenscupsirkuset. Denne gang i støtteapparatet til Canada, hvor ektemannen Devon Kershaw er blant løperne.

— Nå jeg har vært på drikkestasjonen i dag og på stavpost i går. I morgen drar jeg tilbake til Norge, så da er touren over for min del, sa en smilende Steira da Adresseavisen pratet med henne lørdag.

Frister ikke

Gjennom den begivenhetsrike karrieren fikk hun seg ett OL-gull i stafett og tre VM-gull. Hennes beste plassering i Tour de Ski var tredjeplassen i 2013. — Årsaken til at jeg er her er at Devon har vært i Mellom-Europa i hele jula. Nå har vi fått en liten uke sammen, sier Steira, som kun har en gjesterolle i teamet til Canada.

— Det er ikke store teamet, så alle trør litt til når det trengs.

- Hva savner du mest?

— Jeg elsker å konkurrere, så jeg savner det litt. Men samtidig så har jeg gått såpass lite på ski at det ikke frister å ta på seg startnummeret her og stille opp.

Kommer neppe tilbake

Steira bor i dag i Oslo og jobber i stiftelsen Aktiv mot kreft.

- Kommer du tilbake til langrennsmiljøet?

— Nei, jeg kommer nok til å være litt i miljøet så lenge min mann holder på med langrenn, men ikke noe utover det.

Hun trives i tilværelsen som langrennspensjonist.

— Det er egentlig veldig greit. Det har vært fint å gå litt på ski og treffe litt av miljøet igjen, men så er det litt godt ikke å ha stresset over seg og at du skal konkurrere hver dag.

- Får du nyte noe?

— Jeg trenger ikke å være nervøs, og det er fint. Det er artig å se på langrenn. Jeg liker det godt også.

  • Det er ikke store teamet, så alle trør litt til når det trengs. Kristin Størmer Steira