To blad Poulsen sendte Danmark et stykke på vei mot fotball-EM lørdag. Yussuf Poulsen og Jakob Poulsen ordnet tre poeng med hvert sitt mål i 2-0-seieren mot Serbia.

Yussuf Poulsen ga danskene en drømmestart da han satte inn 1-0 etter snaut kvarteret. Like før slutt avgjorde Jacob Poulsen etter en tabbe i Serbias forsvar.

Danmark og Portugal styrer sikkert mot EM.

– Det er ikke så langt til EM, akkurat som før kampen. Vi visste vi ville ta et stort steg med seier. Sånn som jeg ser det er Armenia og Serbia ute av kampen nå, sa Danmarks landslagssjef Morten Olsen etter kampen.

MOT EM: Yussuf Poulsen ga Danmark ledelsen 1-0 mot Serbia. Foto: REUTERS/Liselotte Sabroe/Scanpix Danmark

I neste kamp i september kan Danmark sikre EM-plassen når de tar imot Albania på hjemmebane.– Det blir en liten finale mot Albania, sier Olsen.

Serbia har hatt en fryktelig svak kvalifisering, og trenger et lite mirakel for å sikre 3.-plassen og retten til omspill.

Klassekontring

For danskene var det enkelt lørdag: Seier ville langt på vei sende laget til EM i Frankrike neste sommer, og etter 13 minutter sendte Yussuf Poulsen Parken til himmels.

Nicklas Bendtner spilte kantspilleren fri med en god pasning, og unggutten sendte ballen i mål med en kald avslutning. Målet kom etter en meget god kontring med både fart og presisjon.

Etter 34 minutter fikk danskene en gyllen mulighet til å doble ledelsen, men Daniel Agger maktet ikke å score fra straffemerket.

At danskene ledet til pause var greit sett ut fra spill og sjanser, men i annen omgang tok serberne over. Kasper Schmeichel fikk det hett i Danmarks mål, men burvokteren vartet opp med et par klasseredninger.

Stygt balltap

Danskene hadde mer enn nok med å forsvare seg, og serberne, som bare kan glemme neste års EM, var uheldige som ikke utlignet.

Etter 87 minutter fikk gjestene svi for ikke å ta vare på sjansene. Jakob Poulsen satte fart mot mål etter et stygt serbisk balltap, og trillet ballen pent i mål på nær identisk måte som navnebror Yussuf Poulsen.

Dermed står danskene med ti poeng på fem kamper, og mye skal til for at de ikke slår følge med Portugal til EM neste sommer.

Portugiserne, som slo Armenia tidligere lørdag, er to poeng foran med 12. Albania er nummer tre med sju poeng, mens Serbia og Armenia er sist med ett poeng hver.

Serbia fikk på mange måter kvalifiseringen ødelagt av at de ble fratatt tre poeng på grunn av tribunebråk etter å ha slått Albania i fjor høst.