Portugal fikk det overraskende tøft borte mot Armenia i EM-kvalifiseringen lørdag, men Cristiano Ronaldo reddet laget med tre scoringer i 3-2-seieren.

Hattricket var Ronaldos tredje på like mange kamper.

Den portugisiske målmaskinen brakte først balanse i regnskapet fra straffemerket etter en halvtimes spill i Jerevan. Fra før hadde Armenia tatt ledelsen ved brasilianskfødte Marcos Pizzelli, men etter det handlet det aller meste om Ronaldo.

Etter 55 minutter ga Ronaldo Portugal ledelsen for første gang, og like etter satte han inn sitt tredje med et fantastisk langskudd nesten helt oppe i krysset.

Tiago så rødt

Tiago skapte problemer for Portugal da han fikk sitt annet gule kort med halvtimen igjen å spille, og Hrayr Mkoyans redusering til 2-3 gjorde avslutningen mer spennende enn portugiserne satte pris på.

Heldigvis for Portugal klarte de å holde unna de siste minuttene, og mye skal til for at laget ikke blir å se under EM i Frankrike neste år.

Laget står med 12 poeng på fem kamper og leder gruppe I klart.

Tungt for Finland

I gruppe F kan Finland vinke farvel til det tynne håpet de hadde om å nå omspill ved å bli nummer tre.

Finnene, som sto med tre strake tap i kvalifiseringen før lørdagens kamp, måtte slå Ungarn for å holde kontakten, men Zoltan Stiebers scoring åtte minutter før slutt ga ungarerne tre poeng i Helsingfors.

Ungarn er nå nummer tre i gruppe F med elleve poeng, mens Finland er nummer fire med bare fire poeng.