Det så ut som noen hadde brukt gressklipper og klippet til et hakekors i gressmatta i Split under gårsdagens landskamp mellom Kroatia og Italia. Nå legger kroatene seg flate. Det så ut som noen hadde brukt gressklipper og klippet til et hakekors i gressmatta i Split under gårsdagens landskamp mellom Kroatia og Italia. Nå legger kroatene seg flate. Foto: NTB Scanpix

Kroatia legger seg flate etter hakekorsskandalen

— Beklager til alle supportere, til begge lag og våre gjester fra Italia.

Kroatia og Italia fikk ett poeng hver etter en dramatisk og underholdene kamp i VM-kvalifiseringen fredag kveld. Dessverre kom noe helt annet i fokus etter kampen.

Et stort hakekorssymbol så ut til å ha blitt klippet til på gressmatta. Symbolet var svakt synlig for TV-seerne. Medlemmer av det italienske fotballforbundet ga beskjed til UEFA om symbolet til pause. Det skriver The Guardian.

Legger seg flate

— Dette er sabotasje og et lovbrudd, sa Tomislav Pacak, talsmann for det kroatiske fotballforbundet (HNS), etter kampen.

ETTERFORSKES: Politiet var på plass på gressmatta etter kampslutt i Kroatia. - Vi forventer at politiet finner de ansvarlige, sier en representant i det kroatiske forbundet. Foto: NTB Scanpix

— Vi forventer at politiet vil identifisere det skyldige. Dette er en skam for både HNS og hele Kroatia. Så vidt jeg har hørt, er symbolet blitt laget på banen for mellom 24 og 48 timer siden for at det skulle være synlig under kampen, legger talsmannen til.Men det kroatiske forbundet beklaget også skandalen på det dypeste.

— Vi beklager til alle supporterne som så kampen på TV, til begge lag og til våre gjester fra Italia for nazisymbolet, sier Pacak.

Suker forbannet.

Gårsdagens kamp ble spilt foran tomme tribuner som et resultat av supportebråket i Kroatias kamper mot Italia og Norge. Dette er den tredje kampen for supportere eller andre utenfor Krotatis lag skaper problemer for landslaget.

— Det er utrolig å spille bak stengte dører, sier den tidligere stjernespissen Davor Suker, som nå er fotballpresident i Kroatia. Og den tidligere Real Madrid- og Arsenal-spilleren var opprørt etter en ny skandale.

— Vi har et problem, og det er at fansen ikke respekterer reglene. Vi skal snakke om dette i morgen. Men er jeg sint? Ja!, sa Suker etter kampen i går.

Vis fakta ↓
EM-kvalifiseringskamp fotball menn gruppe H, fredag: