Både dame— og herrelaget skal spille semifinale i NM, og ytterligere tre lag fra bærumsklubben er fortsatt i det gode selskap. Det er norgesrekord.

— Rosenborg, som er nest best på listen, har med to lag. Jeg har aldri hørt om andre klubber som er så godt representert så langt ute i cupprogrammet, sier Richard Jansen, sportslig leder for damelaget.

Også Jenter og Gutter 19, og Jenter 16 har beseiret motstanderne så langt. Søndag kommer neste prøve. Da skal Jenter 16-laget møte bergenske Gneist i kvartfinalen.

Med en så solid base i bunn har Stabæk mange rekrutter som holder et godt nivå.

— Hva er årsaken til at klubben får frem så mange gode lag?

— På guttesiden har vi hatt et akademi og samarbeide med AC Milan gjennom flere år. På jentesiden er vi i ferd med å bygge opp et slikt akademi, og vi jobber tett med Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum. Det er et pluss for oss.

Leonhardsen er trener

Jansen forteller at klubben også legger vekt på å ha gode trenere også nedover i aldersgruppene, og fremhever Øyvind Leonhardsen, tidligere landslagsspiller, som er trener for et Gutter 13-lag.

— Men selvsagt er vi som alle andre avhengig av at foreldre bidrar. De yngste klassene er foreldredrevet.

Med gode sportslige resultater, damelaget er blitt norgesmestre tre år på rad (2011, -12 og -13), er det også mange landslagsspillere som kommer fra de blå.

— I fjor hadde vi nærmere 30 som representerte klubben på landslag. På damelaget var det Ingrid Hjelmeseth, Trine Rønning, Ida Elise Enget, Cathrine Dekkerhus, Melissa Bjånesøy og Ingrid Scheldrup; Ingvild Isaksen, Cecilie Fiskerstrand, Ingvill Stensland og Elise Thorsnes.

På A-nivå på herresiden er det ikke så mange, men vi har jo Diomande (har meldt forfall til Bulgaria-kampen), legger Jansen til.

Lagets suverene spiss er ettertrakter fra flere andre klubber.

— Dessuten har vi spillere som Gurpreet Singh Sandhu, målvakt som spiller på Indias landslag, og Mande Sayouba, som spiller for Elfenbenskysten.

Mangler to triumfer

Stabæk har i årenes løp vunnet fire av de cupene forbundet har på programmet. G 16 har vært nær et par ganger, mens de og J16 er ikke i gullklassen.

— Det er en inspirasjon for alle at vi gjør det så bra. I fjor hadde ikke damene noen topp sesong, men da så vi hvor viktig det var for damene at J 19 vant cupen.

— Jeg har aldri hørt om en lignende statistikk før, og er imponert, medgir Melissa Bjånesøy.

Hun ble valgt som årets nykommer i klubben i fjor.

— Cupen er viktig og gir mye oppmerksomhet. I år er vi ikke helt med i toppen i serien og da betyr det ekstra mye å gjøre det bra i NM. Det er der vi har vår største sjanse, sier Bjånesøy.