NORGE — KROATIA 2-0

ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): Jo Inge Berget ble dagens mann da Norge tok et langt skritt på vei mot Frankrike neste sommer.

Og selv om det var ville tilstander, hvis vi skal tro spillerne selv, i garderoben etter kampen, ber Norges kaptein både medspillere og supporterne om å beholde beina på bakken.

— Det er fortsatt en lang vei til EM. Så ydmyke må vi være. Men tabellen ser fin ut, og alt er mulig. Men vi må også slå Malta i neste kamp. Det er der fokuset må ligge. Og Italia i den siste kampen kan bli avgjørende. Men så lenge det står 0-0 på tavla, kan alt gå. Det er lys i tunnelen, sier Per Ciljan Skjelbred til Aftenposten og smiler.

Han ble plassert på benken fra start mot Bulgaria borte torsdag. Søndag kveld var han tilbake fra start og leverte en stor kamp på Norges midtbane. For innsatsen ble han belønnet med en 7-er på Aftenpostens spillerbørs.

Vegard Forren mener innsatsen i garderoben etter kampen forsvarte minst like god karakter.

— Det var en del spillere som mista det litt etter kampen. Blant annet noen trøndere. Per inkludert. Det var en dans med ham og Omar, blant annet. Det var syke tilstander der inne. Jeg ble så inspirert og motivert at jeg nesten dro i gang med en trall selv, men jeg bet det i meg, sier midtstopperen som sammen med Even Hovland stengte butikken da Norge trengte det som mest.

KNUSTE KROATIA: Jo Inge Berget (i midten) scoret to mål og sørget for en skikkelig EM-opptur for Norge. Foto: Sjur Stølen / Digitalsport

— Det er nok en del som har lyst til å bestille billetter til Frankrike nå. Men vi må holde fokus. Og ikke minst bakkekontakten. Være ydmyke. Det er stikkord nå. Og så vet vi jo at alt er mulig. Men hver kamp internasjonalt er tøff, og malta blir heller ikke lett. Men vi skal være offensive og si at vi skal til EM nå, sier Forren.Makker Even Hovland følger opp:

— Når vi slår lag som Kroatia hjemme, og med den flyten vi har fått, så er alt mulig. Det er en fantastisk posisjon å være i. Vi har ingenting å tape. Vi har fått luke til Bulgaria (på 4. plass i gruppen, red.anm.), så vi må bare fortsette og gi gass. Vi blir stadig bedre. Når vi slår sånne lag så viser det hva som bor i laget vårt, og det skal vi bygge videre på, sier 26-åringen fra Sogn.

Alexander Søderlund ble kastet til ulvene som et slags tredjevalg på topp for Norge med Joshua King og Adama Diomande ute med skade og begge uaktuelle til begge de to landskampene. Men selv om han fortsatt venter på sitt første landslagsmål, jobbet «Søder» sokkene av seg på Ullevaal.

Etter kampen var han et stort glis i møte med pressen.

— Kampplanen vår funket til punkt og prikke. Nok en gang må vi berømme lagledelsen, sier Rosenborg-spissen.

Og fortsatte:

— Nå har vi snudd alt rundt, nå er alt opp til oss selv. Slår vi Malta så ligger vi veldig godt an til å spille oss direkte til EM. Vi har stor selvtillit, vi har mange spillere som gjør det bra på klubblagene sine, det tar vi med oss inn på landslaget. Vi har fått en utrolig samhold i gruppa, vi jobber og sliter for hverandre. Her kan alt skje, sier eliteseriens toppscorer.

Aller bakerst, som vanlig, sto Ørjan Håskjold Nyland. Tok det som kom, og dirigerte troppene foran seg. Han rakk å kaste et blikk opp på storskjermen på Ullevaal før han forlot stadion.

— Jeg så på tabellen. Den så fin ut, gliser Tyskland-proffen.

- Kan dette gå helt til EM via en av de to første plassene i gruppen?

— Ja det kan det. Vi viste det ved å slå et lag som Kroatia. Vi kan slå alle. Dette er et ungt lag som ennå ikke har slått ut i full blomst. Meni dag så vi hva som bor i oss. Med slike opplevelser kommer vi bare til å bli bedre, sier Nyland.