ISRAEL-NORGE 2-2

NETANYA: Stefan Strandberg, Norges kaptein, har vært med på to tap for England i kvaliken til EM i Israel. Nå vil Rosenborg-midtstopperen sette Premier League-spillerne til Stuart Pearce på plass i lørdagens kamp.

Det er ikke noe mirakel hvis vi slår England . Vi har vist før at vi kan spille jevnt med dem, og bedre enn dem. Klarer vi å restituere oss godt etter denne kampen, har vi alle muligheter til å slå dem, sier Strandberg til Aftenposten.

Dramatisk kamp

Sørlendingen var en av Norges beste spillere i EM-åpningen, men misset i taklingsforsøket i forkant av situasjonen som førte til Vegar Eggen Hedenstads røde kort etter en duell med en israelsk spiller.

Da sto det 1-1 på Netanya stadion, etter en omgang hvor Norge hadde dominert spillet.

Likevel var det Israel som tok ledelsen først.

Etter et kvarter forårsaket Omar Elabdellaoui straffe da han forsøkte å klarere en ball innenfor Norges 16-meterfelt. De norske spillerne flokket seg rundt dommeren, til liten nytte. Corneren i forkant av straffesituasjonen var også upopulær blant de norske spillerne.

Straffen ble satt kontant i mål. Norge fortsatte å spille, og Marcus Pedersen utlignet med et velplassert skudd ni minutter senere. Etter pause fikk Israel 2-1-målet etter at marginene nok en gang gikk mot Norge. Et skudd ble blokkert, havnet i beina på en israelsk spiller som banket ballen i mål til ellevill jubel fra de 10 850 tilskuerne som overvar EMs åpningskamp.

Men etter Singhs 2-2-scoring er Norge med i racet om en semifinale, selv om det blir tøft. Uten scoring ville det blitt vanskelig.

Det var surt at det bare ble 2-2, vi var klart best i spill både 11 mot 11, og ti mot 11. Vi viste god moral i dag, og jeg er stolt av det vi presterte her. Men vi må sette sjansene våre fremover , sier Strandberg.

Bomskudd

En som satte én og bommet på noen, var Marcus Pedersen.

— Jeg synes vi var uheldige i dag. Vi hadde en del sjanser og burde satt flere, det gjelder også meg. Men det var deilig å score. I tillegg hadde vi flere skudd i stolpene, sier Nederland-proffen som var god som spiss for Tor Ole Skulleruds utvalgte.

Avhengig av hvordan Norges gruppe utvikler seg kan Norge ende opp i en situasjon hvor seier både mot England og Italia er det som skal til for å gå videre. Det kan også holde med en uavgjort. Derfor var Singhs 2-2-mål viktig. Skullerud er klar på at EM ikke er over for Norge tross bare 2-2. — Om det er over? Det synes jeg er et håpløst spørsmål . Håpet om avansement lever i beste velgående, jeg er superoptimist. Så du hva de gjorde utpå der? Jeg er stolt av prestasjonen vår i dag, sier Skullerud til Aftenposten.

Han var begeistret over måten Norge spilte rundt Israel i store perioder. Og understreker det samme som spillerne; 2-2 er natt og dags forskjell fra å tape med ett.

— England og Italia er ett knepp opp, men vi har spilt mot England tidligere og vist at vi kan være på det nivået, sier U21-sjefen.

- Klønete av meg

Norge måtte legge om da Eggen Hedenstad fikk det røde kortet rett før pause. Etter hvilen kom Moldes Martin Linnes inn. Elverumsgutten på venstrebacken mener han ble straffet hardt da han fikk se det røde.

— Det var klønete av meg, selvfølgelig, men jeg synes han falt lett. Det er bittert å bli utvist, så klart, jeg ble overrasket da jeg så dommeren dra opp kortet, sier Freiburg-spilleren.

Norge har ved flere anledninger vist at de er på det nivået Skullerud sammenligner den med. Som da Frankrike ble slått i den avgjørende kampen i Drammen i fjor, og EM-billetten ble sikret.

Jeg er sikker på at vi kan hente frem igjen det spillet og en slik prestasjon . Vi er med, alt er åpent, sier Magnus Wolff Eikrem.

— Likevel er det med en blandede følelser vi står her. Vi var så mye bedre enn Israel i denne kampen, men vi scoret ikke på sjansene. England får komme med hva de vil, for meg spiller det ingen rolle om motstanderen spiller på Sogndal eller Liverpool, sier Stefan Johansen.