ISRAEL-NORGE 2-2

ITALIA-ENGLAND 1-0

EM U21: Med ferskt inntrykk av Norges kamp mot Israel og enda ferskere fra England-Italia, er det mulig å si: Ja, Norge kan godt slå England lørdag.

Her er det best å ta et forbehold med en gang. Norge møtte et Israel som var overraskende svake, i forsvarsorganisering, teknikk og kondisjon. De var så svake at Norge i perioder spilte dem ut med ti mann.

Men Norge kan bygge en optimisme på noe annet enn dårlig israelsk motstand. Egne ferdigheter og engelsk usikkerhet.

Sterkt av Norge

Norge hadde uflaks med dommeravgjørelser og stangskudd, men etterlot seg ellers et sterkt inntrykk i den første EM-kampen. Trener Tor Ole Skullerud traff med forberedelser og slagplan, han fikk sine spillere i perfekt psykisk tilstand, han lyktes med laguttaket. Spillerne selv fulgte opp med rakrygget oppførsel, stor egentrygghet, frekke angrepsforsøk, stilig pasningsspill – og mange sjanser.

England var på ingen måte underlegne mot Italia (vår motstander i den tredje EM-kampen), men hadde heller ikke veldig mye å komme med.

Når vi av vanvare har hjemme har sagt at England kommer med en haug med stjernespillere, så har vi tatt i og heller tenkt at en engelsk landslagsspiller, han må da være glimrende.

Men han må ikke det, Englands landslagsstatistikk i mesterskap er heller et sørgelig skue.

I mesterskapene får engelsk fotball lide for sin manglende ydmykhet, sin ovenfraogned-holdning, sine halvhjertede forberedelser.

England favoritt

Det er klart at England fortsatt er klar favoritt mot Norge lørdag. Men det har skjedd større overraskelser, mye større til og med, enn at Norge fikser den kampen. Husk bare hor nær vi var engelskmennene i kvalifiseringen.

Det som det norske laget kanskje ikke tåler, er enda en kamp der alle tvilstilfeller går dem imot. Vi må regne med at vanskelige situasjoner for dommeren vil tippe i engelsk favør. Og får England et par mål tidlig, da kan de norske spillerne få den store skjelven. Det er ikke lenge siden de slapp inn fire mål mot Nederland og fem mot Spania. Det kan ha satt spor.

Men idet kampen begynner, kommer de norske spillerne til å vandre med freidig mot.

Bitte litt av den flaksen som forsvant for dem mot Israel, og seier mot England er innen rekkevidde.