NETANYA: Stillingen var 1-1, og det nærmet seg pause i åpningskampen i U21-EM. Norge virket å ha stålkontroll på kampen, men så falt Mohammed Kalibat i bakken etter en duell med Vegar Eggen Hedenstad.

Dommer Pawer Gil trakk umiddelbart frem det røde kortet fra baklommen.

— Klønete av meg

Hedenstad, som nå må belage seg på én kamps karantene, ble svært overrasket over dommerens avgjørelse.

— Det var klønete av meg, selvfølgelig, men jeg synes at han falt lett. Det gjør det ekstra bittert å stå igjen med rødt kort, sier Hedenstad til aftenposten.no.

- Ble du sjokkert?

— Ja, det ble jeg.

- Skjønte du med en gang at du ville få rødt?

— Jeg så hele tiden en rød spiller ved siden av meg, som jeg tenkte kan redde situasjonen. Det gjorde at jeg kanskje gikk litt mer aggressivt inn i den duellen. Det ser det kanskje litt klønete ut, men jeg står på at det ikke var rødt kort, sier Hedenstad.

- Flere situasjoner var klarere

Trener Tor Ole Skullerud måtte fra benken se flere tvilsomme avgjørelser gå i Norges disfavør.

— Jeg bryr meg ikke om dommeren. Jeg får ikke gjort noe med det, og bruker derfor ikke energi på det. Men jeg så flere situasjoner som var klarere enn kortet, sier Skullerud.

- Tenker du på straffen?

— Jeg vil ikke kommentere mer, men det var flere situasjoner utpå der.

- Var først på ball

Omar Elabdellaoui forteller at han ikke så situasjonen med det røde kortet klart, men at han fikk inntrykk av at det var en strengt avgjørelse. Selv laget han straffe etter et kvarters spill, i en situasjon der han skulle klarere ballen. Fra elleve meter fra Israel-kaptein Nir Biton sikker.

- Jeg var først på ball. Det var en streng avgjørelse det også, fastslår Tyskland-proffen.

Keeper Ørjan Håskjold Nyland var en av de som var tettest på situasjonen som ledet til Hedenstads utvisning. Han tror at Fredrik Semb Berge kunne ha avverget muligheten, og at Israel-spilleren derfor ikke ble fratatt en klar scoringssjanse.

- Jeg så ikke helt hva som skjedde, men jeg så at Semb Berge var innenfor, så det er mulig at det er strengt, men jeg så det ikke godt, forteller Nyland.

Etter utvisningen til Hedenstad ble Molde-spiller Martin Linnes byttet inn. Han gjorde en god figur i 2-2-kampen.