Tyskland — Elfenbenskysten 10-0

OTTAWA (aftenposten.no): Clementine Toure så ingen grunn til å deppe etter braktapet for Tyskland.

Heller tvert imot. På pressekonferansen etter Elfenbenskystens første kamp i et kvinne-VM noensinne, virket Toure godt fornøyd.

Selv om tyskernes sjansesløseri fortalte at kampen fort kunne endt med 15-0. — Som trener har jeg bare positive punkter å ta med meg fra kampen, sa landslagssjefen.

På spørsmål om hva som hun konkret tenkte på som nyttig, trakk hun frem tre punkter.

— Jentene våre fikk se det tyske laget og erfare hvor høyt nivået kan være. Det andre er publikum. Det tredje er keeperen vår, som spilte en god kamp. Kanskje ikke spissene våre skapte så mye som vi hadde håpet, men vi fikk noen muligheter. Vi ønsker å bli et konkurransedyktig lag, og da er det bra for oss å spille mot det beste laget.

Mener VM-plassen er fortjent

Dette er det første verdensmesterskapet med 24 lag, og mange hadde på forhånd uttrykt bekymring for at enkelte av lagene ikke ville ha nivået som kreves for et VM inne. Et spørsmål som ikke ble mindre relevant etter timålsresultatet.

Toure vil imidlertid ikke gå med på at nasjonen ble med i det gode selskap minst fire år for tidlig.

— Som jeg har sagt, vi spilte mot det beste laget i verden. Vi er ranket som nummer 68. Vi klarte å kvalifisere oss, og vi fortjener plassen.

Tysklands meritterte trener, Silvia Neid, hadde ikke forventet å få det så enkelt i VM-starten.

— I kampene jeg så før mesterskapet var de mye bedre. Vi var veldig konsentrerte og fokuserte. Vi scoret etter tre minutter, men ga oss ikke. Vi hadde flere sjanser, og da vi scoret igjen tror jeg vi slo litt luften ut av dem.

Anja Mittag ble kåret til kampens beste spiller. Både hun og Celia Sasic scoret tre ganger hver.

— Jeg lyver hvis jeg sier at det ikke var gøy. Jeg er glad for at vi vant den første kampen. Vi blir i godt humør av en slik kamp. Ja, kanskje ikke Nadine gjør det, sa Mittag, og siktet til keeper Nadine Angerer, som har hatt travlere arbeidsdager tidligere i karrieren.

Forventer tøffere motstand av Norge

Etter Norges 4-0-seier mot Thailand, sa Solveig Gulbrandsen at hun tror Tyskland ville vunnet kampen med ti mål. Lene Mykjåland gikk med litt den samme følelsen.

Silvia Neid forventer uansett betydelig tøffere motstand mot Norge torsdag.

— Det blir en helt annen kamp. De har mange gode spillere, er gode én mot én, er gode på hodet og veldig raske. Jeg tror det blir en veldig balansert kamp, sier Neid.

Gulbrandsen var etter Norges seier klar på at det norske laget må opp mange hakk når det er tyskerne som står på motsatt halvdel.

Mot Elfenbenskysten neste mandag bør det uansett være mulig å ta de tre siste poengene som etter absolutt alle solemerker gir annenplass i gruppen og avansement til åttendedelsfinalen.