LØRENSKOG — STAVANGER OILERS 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0):

Sammenlagt: 1-1

Stefan Espeland ble Lørenskogs store helt da han satte 4-3 i fjerde periode. Dermed utlignet Lørenskog til 1-1 i NM-finalen.

— Det var sykt deilig. Dette var fortjent. Vi var det beste laget i dag. Det er fryktelig deilig å vinne i overtid, sa Espeland til TV 2. — Det var godt det var sudden death, så de ikke kunne slå tilbake med en gang, sier Lørenskogs trener Kenneth Larsen.

For selv om Lørenskog fikk betalt for å gå knallhardt ut, slo Stavanger Oilers tilbake raskt i første periode. Slik fortsatte det også i periode nummer to og tre.

I sentrum: Rudolfs Balcers (19).

Dramatikk

Unggutten har virkelig slått tilbake etter vrakingen i de to første semifinalekampene. Sju poeng er det blitt på sju kamper. Og for noen viktige poeng. Han scoret 5-4-målet på Hamar rett før slutt i kamp fire. Dermed utligning til 2-2 i semifinalen.

Les mer om 19-åringen fra Latvia:

Torsdag kveld utlignet han først til 2-2, 35 sekunder etter at James Sixsmith sendte Lørenskog opp i 2-1 i andre periode.

Med fire minutter igjen av finalekamp to scoret Lørenskog på dramatisk vis. I undertall fyrte Viliam Strøm av på en kontring, så jaktet han egen retur. Holm la seg på ryggen over pucken. Dommerne måtte ta i bruk videodømming, og så at pucken var over mållinjen.

Lørenskog-publikumet tok fyr på jakten mot klubbens første kongepokal.

Så var det denne Rudolfs Balcers da. Unggutten kom til Norge og Lørenskog fra Latvia som 13-åring for å bli hockeyspiller, sammen med Lørenskogs Maxims Ponomarenko. Skolegang ble avgjørende for Balcers da han flyttet til Stavanger.

Med tre og et halvt minutt dukket han opp igjen torsdag kveld. Kristian Forsberg fikk pucken på mål. Balcers kriget foran buret, og fikk lurt pucken forbi Lørenskog-målvakt Jakaitis.

Dermed sikret Balcers Oilers muligheten til å avgjøre i sudden death, som de har gjort så mange ganger før i sluttspill.

Slet i sudden death

I sudden death reddet Henrik Holm Oilers flere ganger. Men Oilers kom ikke opp på godt nivå. Til slutt måtte også Holm gi tapt. Stefan Espeland satte inn 4-3. — Vi henger med i ordinær tid, men det gjør vi absolutt ikke i sudden death. Det ser ut som vi er redd for å tape. Lørenskog var offensive og styrte ballet, sier Thoresen til TV 2. Lørenskog jakter sin første kongepokal. Troen på den er betydelig styrket etter den dramatiske seieren i går kveld.

— Det er stor forskjell på å dra til Stavanger med 0-2 og 1-1, sier Espeland.

PS! Tommy Kristiansen var ikke med på grunn av skade. Han skal testes på trening fredag med et håp om å kunne spille lørdagens finale. I vanlig sluttspillsånd vil han ikke si hva skaden er.

Tredje kamp spilles i DNB Arena lørdag kveld.