Oilers vant den første NM-finalekampen på hjemmebane tirsdag. I kveld spilles kamp nummer to i Lørenskog Ishall. Det skjer uten Tommy Kristiansen.

Angriperen ble igjen i pausen etter den andre perioden da Oilers tok første stikk med 1-0 tirsdag. Skaden er såpass alvorlig at Kristiansen ble igjen i Stavanger da resten av laget reiste til Oslo torsdag formiddag.

— Han er ikke med på turen, bekrefter Oilers-lege Morten Munkvik til Aftenbladet.

— Vi får se litt hvordan det utvikler seg, men planen er at han skal forsøke seg på is i morgen. Det er bedre å la ham stå over kveldens kamp sånn at han ikke forverrer skaden, forklarer Munkvik.

Bekymret Oilers-trener

Oilers-trener Petter Thoresen liker dårlig å måtte klare seg uten Tommy Kristiansen. I fjor scoret sarpingen to mål i den syvende og avgjørende NM-finalen da Oilers ble mestere. Det gjorde han full av smertestillende tabletter og med en skulderskade som gjorde så vondt at han knapt fikk sove om nettene.

-Tommy Kristiansens skade bekymrer. Det er klart. Han ga klar beskjed om at han ikke kunne spille mer, og det er ulikt ham, sa Thoresen til Aftenbladet etter den første finalekampen som Oilers altså vant 1-0. Finaleserien spilles best av syv kamper.

  • Oilers-målvakt Ruben Smith måtte se den første finalekampen fra sofaen på grunn av sykdom. Han er friskmeldt og med i troppen til kveldens kamp, ifølge Oilers-lege Morten Munkvik. Det samme er Petter Røste Fossen – som sto over den første finalen med skade.