— Selvsagt er jeg ekstremt overrasket. Jeg er også veldig, veldig lei meg for det som skjedde, og ikke minst det vi leser i mediene; at dette bare er toppen av isfjellet og at det kan være andre type saker på trappene, sier Infantino i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

Allardyce fikk sparken forrige måned etter at en rekke kommentarer om blant annet smutthull i FAs overgangsregler og tredjeparts eierskap ble fanget på skjult kamera. Han snakket også nedsettende om sin forgjenger i sjefsstolen på Wembley, Roy Hodgson.

Avventer FA-etterforskning

Manageren fikk kun 67 dager som trener for det engelske landslaget. Han ledet laget i én kamp — 1-0-seieren mot Slovakia.

— Det er trist for fotballen, men jeg vet at Det engelske fotballforbundet (FA) ser på saken og gjennomfører sin egen etterforskning. De vil også komme med sine egne konklusjoner, så vi må la dem gjøre jobben sin før vi kommenterer ytterligere, sier Infantino.

I det samme intervjuet med AFP bekrefter FIFA-presidenten at det aktuelt med 48 lag i VM. Han understreker at om dette skal bli en realitet, må flere land stå som arrangører.

Utvidet VM

Tanken er at 32 av lagene skal møte i play off, slik at man til slutt står igjen med 32 lag i et gruppespill. De 16 beste lagene i kvalifiseringen vil gå direkte til gruppespillet.

— Det gjør at flere lag får sjansen. I tillegg vil det ikke bli noen endringer i fotballkalenderen da disse play off-kampene ville blitt spilt i en periode hvor lagene uansett ville spilt treningskamper før VM, sier Infantino.

— Med tanke på å fronte fotballen, vil dette bli som 16 «finaler» før gruppespillet, fortsetter han.

Den ferske presidenten er trygg på at dette er en sak som vil bli diskutert i FIFA-rådet når de møtes neste gang 13. og 14. oktober. (©NTB)