SOGNDAL — AALESUND 2-4

Aalesund ble høstens store formlag. Borte mot Sogndal kom gjestene tilbake to ganger og vant 4-2 i serieavslutningen.

Trond Fredriksens mannskap har hatt en nesten uvirkelig god høstsesong. I sommer lå Aalesund og vaket nede i nedrykksgjørma, men sju seirer og to uavgjort på de ni siste kampene ga til slutt fornyet eliteseriestatus med klar margin.

AaFK endte hele 12 poeng foran Bodø/Glimt, som søndag måtte ta turen ned til 1. divisjon sammen med for lengst fortapte Start.

I Sogndal havnet sunnmøringene riktignok bakpå to ganger, men fant igjen en måte å slå tilbake på i kulden på Fosshaugane.

– En kald fornøyelse. Jeg er utrolig stolt over den fantastiske høsten vi har hatt. Det er godt å ta med seg inn til neste år. Vi skal jobbe steinhardt for å bli enda bedre neste sesong, sa Fredriksen til C More.

Suser

Christophe Psyché ga Sogndal ledelsen med et hodemål etter bare tre minutter, men det tok ikke lang tid før Mustafa Abdellaoue ordnet 1-1 med en vakker scoring. Vertene gikk like etter opp i 2-1 ved Martin Ramsland, men heller ikke denne gangen klarte Sogndal å være lenge i tet. En skikkelig suser fra Aron Elis Thrándarson fikset 2-2. Aalesund skulle varte opp med flere praktscoringer på Fosshaugane Campus. I det 35. minutt fintet seg gjennom Sogndal-forsvaret og dunket ballen pent til 3-2. Kvarteret før slutt var hjemmelagets Taijo Teniste uheldig da han gjorde selvmål etter et Thrándarson-frispark.

Svak avslutning

Aalesund tok niendeplassen i årets eliteserie. Hadde det ikke vært for de elendige resultatene før sommerferien, kunne AaFK kjempet om en ordentlig topplassering. Uansett vil den supersterke høstsesongen bli husket lenge på Sunnmøre.

Sogndal avsluttet sesongen svakt med tre strake tap. Eirik Bakkes lag ble nummer elleve på tabellen og plukket totalt 36 poeng.

– Alt i alt har vi hatt en god sesong, men vi har noe å jobbe med. Vi skal komme sterkere tilbake, for vi har satt oss i en god posisjon med mange spennene spillere. De kommer til å bli bedre, sa Bakke til C More.

(©NTB)