VIKING — VÅLERENGA 0-2

VIKING STADION: Viking hadde muligheten til å klatre fra 8. plassen dersom de slo Vålerenga i siste serierunde. Hver plassering oppover har en verdi på rundt 400.000 kroner fra mediepotten.

Selv om Vålerenga-stopper Kjetil Wæhler forsøkte å kveste Samuel Adegbenro allerede etter to minutter, og en feig dommer Tore Hansen ikke ga veteranen gult kort, var nigerianeren veldig aktiv og offensivt innstilt i starten av oppgjøret.

Viking-spillerne virket på og klare for å avslutte sesongen på en god og verdig måte, men fikk ikke skapt noen veldig store sjanser det første kvarteret.

Stor Moa-sjanse

Etter 12 minutter kunne Vålerenga tatt ledelsen. Mohammed Abdellaoue ble spilt fri bak Vikings forsvar, men Claes Kronberg fikk forstyrret nok til at angriperen fyrte ballen langt over alene med Iven Austbø.

Den tidligere Bryne-spilleren Magnus Grødem startet oppgjøret for Vålerenga. Han fikk muligheten fra skrått hold etter 18 minutter, men skuddet med venstrebeinet skremte verken Iven Austbø eller noen andre.

Noen minutter senere kunne og burde Viking tatt ledelsen. Joackim Jørgensen la ballen i bue over Vålerenga-forsvaret fra skrått hold. På bakerste stolpe kom Adegbenro seg fri, men stupheadingen mot blankt mål fra kloss hold gikk over.

Midtveis i omgangen klønet Viking det en del til for seg selv, spesielt Abdisalam Ibrahim slurvet i denne perioden, men Vålerenga straffet dem ikke.

Ga fra seg initiativet

Vålerenga var frampå da de fikk sin første corner etter 36 minutter. Vajebah Sakor fikk stige rimelig lett til værs og sette pannebrasken til ballen, men headingen gikk 10 centimeter over tverrliggeren. Viking hadde helt klart gitt fra seg initiativet og det lille grepet de hadde over oppgjøret.

Det fikk de svi for to minutter før pause. Abdellaoue ble på nytt spilt fri bak ryggen til Joackim Jørgensen. Denne gangen var den tidligere Tyskland-proffen iskald med venstrebeinet. Han plasserte den helt nede ved stolperoten til venstre for Iven Austbø. Det var Simen Juklerød som spilte Moa fri. Dermed gikk Vålerenga i garderoben med ledelse 1-0.

SKUFFENDE: Viking tapte 0-2 hjemme for Vålerenga i siste serierunde og ble dermed nummer åtte på årets tabell. Her feirer Oslo-klubben sin første scoring i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

I pausen ble nyheten om ny Mods-konsert på Viking stadion 17. juni sluppet. Da Viking arrangerte konsert med Mods i 2012, tjente klubben mellom to og tre millioner kroner på den utsolgte konserten.

2. omgang

Viking startet friskt i 2. omgang og så ut til å ville ta kommandoen i jakten på en utlikning. Patrick Pedersen hadde en stor mulighet til å utlikne etter snaue timen.

Usman Sale, som kom inn for Skimmeland Aasheim i pausen, fikk lagt ballen over VIF-forsvaret. På bakerste stolpe satte Pedersen bredsiden til ballen, men ballen traff nettveggen.

Det var på ingen måte stor kvalitet eller feiende fotball Viking og Vålerenga vartet opp med i siste serierunde, men det lå en viss spenning i om Viking kunne få en utlikning.

Grødem scoret

Viking spilte seg fram til noen halvsjanser, men ble som regel stoppet rundt Vålerengas 16-meter. Joackim Jørgensen kunne utliknet i det 89. minutt, men skuddet ble reddet.

I stedet var det den tidligere Bryne-spilleren Magnus Grødem som fikk juble for siste gang på Viking stadion denne sesongen. Han kom seg fri og lobbet kaldt over Iven Austbø i kampens siste minutt.

Dermed ebbet det ut med 2-0 til Vålerenga og Viking på 8. plass i årets serie.