ROSENBORG — BODØ/GLIMT 2-1

LERKENDAL: For Rosenborg var oppgjøret relativt betydningsløst. Klubben har for lengst sikret seriegullet. Bodø/Glimt kjempet derimot for plassen i eliteserien, men likevel var det Rosenborg som tok kommandoen fra start og beholdt grepet kampen ut på Lerkendal.

• Se høydepunktene øverst i saken!

Første avslutning på mål kom etter fire minutter. Mike Jensen slo en pasning til Mushaga Bakenga, som headet ballen ned til Christian Gytkjær. RBK-spissens avslutning ble imidlertid lett bytte for Glimt-keeper Simon Thomas.

Midtsjø sentral

To minutter etterpå kom Rosenborg til et nytt angrep. Da var det midtbanespiller Fredrik Midtsjø som skjøt utenfor fra rundt 16 meter.

Den første store målsjansen kom etter tolv minutters spill. Igjen var det Midtsjø, som denne gang fikk en retur i føttene. Han skjøt høyt over mål fra rundt fem meters hold.

Fem minutter senere var Midtsjø frempå igjen. Han fikk gå relativt fritt og sendte i vei et skudd fra 16-metersstreken. Avslutningen var bedre enn ved forrige forsøk, men på ny gikk ballen over Glimt-målet.

(krever innlogging)

Flott Bakenga-heading

Etter 33 minutters lyktes vertene med å få ballen i mål for første gang for kvelden. Et innlegg fra Pål André Helland ble på utmerket vis headet i mål av Bakenga. Dermed 1-0. Kampen åpnet seg ytterligere etter scoringen. Midtsjø var nær ved å øke ledelsen bare to minutter etterpå, men avslutningen ble mesterlig reddet av Thomas.

Etter hvilen var det Bodø/Glimt som kom til den første muligheten. Skuddet fra Mathias Normann gikk like utenfor André Hansen i RBK-målet.

Glimt-redusering

SERIEMESTER: Rosenborg gjorde kort prosess med Bodø/Glimt hjemme på Lerkendal. Her feirer Holmar Örn Eyjolfsson sin scoring med Mushaga Bakenga, Mike Jensen og Pål André Helland. Foto: Vegard Eggen

Anders Konradsen var frempå etter 57 minutters spill, før Holmar Örn Eyjolfsson økte ledelsen til 2-0 etter 59 minutter. Et skudd fra Jonas Svensson ble slått ut og havnet hos Rosenborgs midtstopper, som fikk satt den i mål.Dermed så kampen ut til å være avgjort. Glimt reduserte med en flott heading fra Fitim Azemi etter 67. minutter, men gultrøyene klarte ikke å lage flere scoringer. Rosenborg var nær ved å få sin tredje scoring helt på slutten uten på lykkes.

Rosenborg vant fullt fortjent 2-1 og kunne ta imot hyllesten fra de nesten 18 000 tilskuerne på Lerkendal i novemberkulda.

Med seieren i siste serierunde vinner Rosenborg årets eliteserie med 69 poeng, hele 15 poeng foran Brann på sølvplass. Glimt endte nest sist på 30 poeng og må ta den tunge veien ned til 1. divisjon sammen med Start.