BODØ/GLIMT — AALESUND 1-0

Bjørn Helge Riise fikk sin debut for AaFK da han startet som høyrekant i ettermiddagens kamp. Verken han eller andre på banen klarte å utrette så mye det første kvarteret, der det kun var to-tre farlige innlegg som endte i ingenting.

Kampen første sjanse kom etter 26 minutter da Papa «Badou» Ndiaye vendte bort Edvard Skagestad, men skuddet gikk rett på Sten Grytebust. I perioder byttet lagene på å styre kampen, men mot slutten av omgangen var det Bodø/Glimt som presset AaFK bakover i banen. Det sto likevel 0-0 til pause på Aspmyra stadion.

Vakker scoring

Etter hvilen var det hjemmelaget som gikk tøffest ut fra startblokkene, men uttellingen kom ikke før 63 minutter var spilt.

PERLESCORING: Papa «Badou» Ndiaye har scoret for Glimt og bejubles av lagkamerat Trond Olsen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Skagestad headet ballen ut av feltet, men klareringen hans gikk rett i beina på «Badou» som banket den i mål til 1-0 bak en sjanseløs Grytebust.AaFK måtte vente helt til det 69. minuttet på sin første målsjanse. Jo Nymo Matland slo et godt innlegg til Aron Thrandarson, som plutselig sto alene etter at midtdstopperen foran han sklei. Men islendingen klarte ikke å stokke beina godt nok til å få ei brukbar avslutning.

Skapte lite

AaFK presset naturlig nok høyere i banen i klarte å presse Bodø/Glimt bakover i perioder, men det ble aldri farlig nok foran hjemmelagets mål. Glimt på sin side lå lavt i banen og satset på kontringer. Innbytter Carl Björk headet like utenfor etter 89 minutter, men utenom det skapte AaFK svært lite etter pause.

Dermed tapte AaFK 1-0 i en sjansefattig kamp på Aspmyra stadion. AaFK står dermed uteseier på de fem siste bortekampene i eliteserien.