KRISTIANSUND — HØDD 2-1

Hødd hadde et psykologisk overtak før lokalderbyet mot Kristiansund etter 4-0-triumfen i Kristiansund fjor og 1-0-seieren året før.

Sindre Eids menn åpnet også best spillemessig, men det var en ålesunder hos vertene som åpnet målkontoen først.

Dan Peter Ulvestad har vært 1. divisjons mest målfarlige forsvarsspiller så langt og fornektet seg ei heller mot rivalene fra Ulsteinvik. Den tidligere Herd- og AaFK-spilleren stanget hjemmelaget i ledelsen etter bare ti minutter.

TAPTE MOT FYLKESRIVALEN: Hødd-trener Sindre Eid måtte reise tomhendt hjem fra Nordmøre.

Like etter ble det et langt avbrudd i spillet da KBK-debutant Øyvind Hoås gikk brutalt og blodig i bakken og måtte byttes ut med Jonas Kippersund Rønningen etter bare 23 minutter ut i debutkampen.

Maradona og Messi

Hødd hadde lite å komme med før pause, og i det 39. minutt kunne Kristiansund fort ha doblet ledelsen. Daniel Berg gjennomførte et magisk Maradona-raid sentralt i banen og hadde stått for årets mål i 1. divisjon om ikke Aslak Falch hadde fått en finger på lobben.

Tor Erik Torske ville imidlertid ikke være dårligere og leverte et eventyrlig Lionel Messi-raid på overtid av 1. omgang. Toppet driblet seg fri elegant langs venstrekanten. Det hele ble toppet med en frekk tunnel på Falch.

Dermed ledet KBK 2-0 over Hødd til pause. Ledelsen var fullt fortjent. Det nærmeste Hødd var scoring, var en nesten-mulighet ved Eirik Ulland Andersen.

Hødd tok seg sammen

Hødd hevet seg imidlertid flere hakk etter hvilen. I det 60. minutt kulminerte ballinnhavet endelig i noen store målsjanser.

Først sendte Ole Amund Sveen KBKs keeper ut i full strekk, før Magnus Myklebust fulgte opp med en ny stor mulighet på returen.

Ulland Andersen på godt og vondt

Kvarteret før full tid kom endelig uttellingen og reduseringen. Innbytter Torbjørn Kallevåg raidet elegant inn i 16-meteren og ble felt. Det korrekt idømte straffesparket satte toppscorer Ulland Andersen iskaldt i mål.

Hødd fikk virkelig blod på tann etter dette og jaktet utligningen. I det 80. minutt holdt faktisk kaptein Jesper Törnqvist på å brassesparke inn en scoring.

Kallevåg hadde flere gode initiativ etter at han kom inn, men så mange store sjanser ble det ikke av Hødd-dominansen i sluttminuttene.

Men på overtid kom gigantmuligheten som Hødd hadde ventet på. Ulland Andersen havnet plutselig alene med keeper, men chippen gikk like over mål.

Dermed misbrukte Hødd-toppscoreren muligheten til å bli helt. Dermed må Hødd dra hjem til Ulstienvik med null poeng i bagasjen.