Barcelona — Manchester City 4-0

Barcelonas superstjerne Lionel Messi sparte ikke gamlesjefen Pep Guardiola i mesterligaen onsdag. Det endte 4-0 til hjemmelaget tross to skader i forsvaret.

Det tok 17 minutter før vertene scoret. Lionel Messi kjempet til seg ballen sammen med Javier Mascherano og spilte fram en medspiller før han igjen fikk ballen på nesten åpent mål.

Citys Fernandinho skled også da han skulle klarere. Dermed ble det lett spill for Messi.

Han scoret sitt 87. mål i mesterligaen etter å ha dratt av keeper Claudio Bravo før han bredsidet ballen inn.

Det var ifølge Opta også Messis 13. mål på de 13 siste mesterligakampene mot engelske lag.

Han la like godt på til 14 og 15 i annen omgang. Messi ordnet også et straffespark, men det misset Neymar på.

Brasilianeren fastsatte resultatet til 4-0 like etter. Messi la pasningen før målet.

For et show Messi ga de vel 96.000 tilskuerne på Nou Camp, men han fikk hjelp på veien av svakt City-forsvar.

Tungt gjensyn

Bravo kom fra Barcelona i sommer. Han klønet det til med beina og serverte ballen til Luis Suárez. Så tok Bravo ballen med hendene og sikret seg et direkte rødt kort.

Barcelona avsluttet også med ti mann. Jeremy Mathieu pådro seg to gule kort på tre minutter.

Dermed står «Barca» med fem seirer på like mange forsøk mot de blå fra Manchester.

Rett før kampstart viste TV-bildene Guardiola og hans etterfølger Luis Enrique i hyggelig prat etter en kjapp omfavnelse i spillertunnelen. De to spilte sammen i Barcelona.

Hjemmelaget måtte bytte allerede etter åtte minutters spill. Venstreback Jordi Alba gikk ut med skade. Sju minutter før pause var det midtstopper Piques tur til å gå av med ankelvondt.

Like før hadde Ilkay Guendogan en kjempesjanse til å utligne. Men keeper Marc-Andre ter Stegen reddet mesterlig.

John Stones misbrukte en kjempesjanse på en heading kort før pause. Han var umarkert, men headet utenfor. På sidelinjen gned Guardiola sin blanke isse i frustrasjon.

Perfekt Barcelona-start

Katalanernes store fotballgullgutt Guardiola reiste fra Barcelona etter en suksessrekke av de helt sjeldne.

Han reiste videre til Bayern München, men klarte ikke å vinne mesterligaen der. Nå sikter han mot å lykkes med Manchester City.

Rett før kampstart ble det politikk på stadion. Flere tusen katalanske separatistflagg ble viftet med mens fansen sang vers om at landsdelen før frigjøre seg fra Spania.

Guardiola er en sterk forkjemper for at Catalonia skal bli selvstendig.

I den andre kampen i gruppen møttes Celtic og Borussia Mönchengladbach. Det skotske hjemmelaget måtte se seg slått 2-0. Celtic var meget heldig som gikk til pause med 0-0. Tyskerne skapte sjanse på sjanse før pause. Uttellingen kom i annen omgang ved Lars Stindl og Andre Hahn.

Barcelona topper gruppen med full pott, mens Manchester City har fire poeng, Borussia Mönchengladbach tre og Celtic ett.