ALFHEIM: TIL-keeperen ble etterinnkalt til U21-landslagstroppen av trener Leif Gunnar Smerud i helgen, til EM-kvalifiseringskampen mot England i Drammen i kveld.

Fra før er Odd-keeper Sondre Rossbach og Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit i troppen, og ingen av disse har meldt forfall.

– Hvorfor jeg er tatt ut må du spørre trenerne om, kommenterer en ordknapp Heigre om landslagsoppdraget til iTromsø.

– Fortjent

Lars Petter Andressen, som i dag ledet TIL-treningen ettersom Bård Flovik var borte i et privat ærend, synes det er fortjent at Heigre får sjansen.

– Det er artig for oss og for ham at denne muligheten kommer. Han har gjort sine saker bra, så det er absolutt fortjent, sier Andressen.

Det har ikke lyktes iTromsø å få kontakt med Leif Gunnar Smerud i dag, men trolig får neppe Heigre sjansen fra start siden han er etterinnkalt.

– Det kan bli vanskelig. Men vi får se hva som skjer. Vi får se i kveld, sier 20-åringen.

Den tidligere Viking-målvakten, som står uten kontrakt etter årets sesong har tidligere spilt to U21-landskamper.

Styrkes med flere

Med 2-0-seier over Bosnia har Norges U21-landslag fått en god start på EM-kvaliken.

– England er favoritter i gruppen, men vi har fått en god start og i Drammen har vi vist at vi kan være på høyde med hvem som helst. Å komme til EM er et must for England og en drøm for oss. Jeg håper de kjenner litt på det presset, uttalte Smerud til fotball.no da han tok ut den opprinnelige troppen.

Den er nå styrket med Martin Ødegaard, Veton Berisha og Ole Sælnes. Den unge trioen var med i A-landslagstroppen sist uke, men fikk ikke spilletid mot Kroatia.

Optimist

Lyon-spiller Ulrik Yttergård Jenssen fra Tromsø har en fair sjanse til å starte U21-kampen.

– Ja, han har gjort sine saker bra og hadde en god U21-kamp for en stund siden også, så jeg håper jo det. Det er jo mange fra A-landslaget i troppen, men ikke så mange forsvarsspillere, sier Andressen.

Heigre tror Norge kan sjokkere England.

– Absolutt. Vi møter et godt fotball-lag, men vi har gode sjanser tror jeg, sier TIL-keeperen.