Her snapper Jone Samuelsen ballen fra Molde-keeperen Linde. Foto: TV 2 Zebra

Molde-debutant Andreas Linde håpet sikkert å sørge for overskrifter i sin første eliteseriekamp, men neppe på denne måten. Svensken sto for en kjempetabbe som sørget for både straffe, rødt kort og en påfølgende utligning.Molde-keeperen hadde ballen trygt i nevene og så etter lagkamerater å spille til før han la ballen ned. Det han ikke hadde fått med seg var at Jone Samuelsen hadde stilt seg bak keeperen og ventet på akkurat det.

Da Linde la ned ballen, snappet Odd-spilleren ballen og skulle til å skyte ballen i det åpne målet. Da rev Linde ned Samuelsen i panikk før han la seg ned på ballen.

— Ikke så smart

— Samuelsen lister seg på tøfler bak svensken. En av de mest spesielle situasjonene i eliteserien denne sesongen, utbrøt TV2-kommentator Asbjørn Myhre.

Dommer Tom Harald Hagen blåste med en gang straffe til Odd og keeperen rødt kort.

— Det var veldig merkelig. Jeg går bak han for, jeg prøver meg jo. Jeg tenkte kanskje å ta den hvis han skulle sprette ballen, men så ser jeg at han kaster den ned. Da smetter jeg foran og av en eller annen grunn tar han et grep rundt meg. Det var ikke så smart, for jeg da står feilvendt. Men det er en klar straffe, sier Samuelsen selv om situasjonen til TV2 etter kampen.

— Noe av det rareste jeg har sett. Jeg har nesten aldri makan, sa TV2-ekspert Egil «Drillo» Olsen etter kampen.

Straffen satte Olivier Occean sikkert i mål bak innbytter Ethan Horvath.

Fra 0-2 til 2-2

Molde fikk en meget god start på kampen på Skagerak Arena og tok ledelsen etter et snaut kvarter da Moi Elyounoussi styrte inn et skudd fra Eirik Hestad. Og Molde doblet ledelsen 20 minutter senere da Joona Toivio banket inn et frispark fra 20 meter.

Etter pause var det Odd som tok over. Bentley banket ballen i stolpen etter 56 minutter og minuttet senere fikk han en ny sjanse og da ble det mål.

Og med snaut 20 minutter igjen av kampen, kom straffesituasjonen som sørget for utligningen.

Kampen endte 2-2. Les mer om kampen her!