Alexander Sørloth var i fantomform søndag. Foto: NTB SCANPIX

TRONDHEIM (adressa.no): Det ble Alexander Sørloths aller største kveld på fotballbanen. Bodø/Glimt-spissen skjøt på alt, scoret på alt – og ga seg ikke før han hadde dunket inn fire mål i den vanvittige 5-1-seieren over Start.Etterpå kunne ikke 19-åringen annet enn å glise over alt sammen. Over to iskalde scoringer fra kloss hold, en perle fra 20 meter med venstreslegga – og straffetreffet.

— Jeg er ikke så gammel, vet du. Så dette kan fort ha vært det aller artigste jeg har opplevd her i livet, strålte Sørloth til adressa.no etter kampen.

Valgte å bli

For den utleide RBK-spissen fikk en småtung start på karrieren i Bodø. Han satt plantet på benken, og tenkte en liten stund på å be om å få komme hjem til RBK. Men:

— Jeg sa til meg selv at jeg ikke skal gi opp dette, og fortsette å jobbe knallhardt. Så ville sjansene komme, sier han.

Og for en stund siden snudde det. Han var god da Glimt slo RBK som ett av kun to lag denne sesongen, og tegnet seg etter hvert også på scoringslista. Men søndag kveld kom altså det store høydepunktet. Noe han etterpå ikke tror far Gøran noen gang opplevde på eliteserienivå.

— Nei. Jeg har ikke fått dobbeltsjekket med ham ennå. Men jeg tror ikke «farsan» klarte dette, gliser Sørloth.

Ikke tredjevalg

Adressa.no har forsøkt å få kontakt med «farsan» på telefon, men han er på ferie i sydligere strøk.

- Hvorfor scorer du fire i kveld?

— Det har med den gode, gamle ketsjup-effekten å gjøre. Og selvtillit. Jeg har fått spille mye over tid nå, og det har vært viktig for meg. Dessuten begynner jeg å kjenne medspillerne mine skikkelig godt. Det hjelper, forklarer Sørloth.

Planen er uansett å vende tilbake til Trondheim etter sesongen. Men ikke for enhver pris.

— Jeg er i en sånn alder nå at det er viktig for meg å spille kamper. Målet er å spille for RBK. Men det er ikke aktuelt å komme hjem til Trondheim som et tredjevalg, sier han.