Trond Olsen og Alexander Sørloth gjorde livet surt for Start. Her setter Olsen inn 2-1. Foto: NTB Scanpix

BODØ/GLIMT-START 5-1— Det er klart det kan snu, men akkurat i dag er man veldig skuffa. Det sårer oss at vi slipper inn masse mål, sier Mons Ivar Mjelde til CMore etter kampen.

Han var svært bekymret for det laget viste i andre omgang.

— Vi har ikke så mye å bidra med dessverre. Du kan ikke vinne kamper når du slipper inn fem mål. Vi er ikke dessverre på det nivået vi bør være og blir preget av baklengsmålene. Vi er bare på det nivået vi ønsker i en knapp omgang, sier Mjelde, som er klar på at høsten blir en kamp for å overleve.

— Det visste vi før sesongen begynte. Når vi tok de 19 poengene presterte vi litt over evne. Vi må bare sørge for å vinne nok kamper og få nok poeng for å overleve. I øyeblikket har vi ikke det nivået inne.

Mjelde vet ikke om Start får flere forsterkninger, men har et håp om å få inn en spiss.

— Vi er skapt sånn at økonomien er det viktigste i Start. Det har gått utover det sportslige, men vi skal jobbe hardt hver dag for Start, forteller Mjelde.

Strålende åpning

Start og Lars-Jørgen Salvesen fikk en fantastisk åpning på kampen. Kristoffer Ajer ble satt opp av Espen Børufsen inne i feltet og Bodøs forsvarere hang ikke med. Ajer leverte ballen over til Salvesen inne i femmeteren og 19-åringen førte sørlendingene i ledelsen etter bare ti minutter.

Det var ikke mange sekundene Start kunne smile. Allerede to minutter senere slo vertene tilbake. Alexander Sørloth utnyttet forferdelig markeringsspill i Start-boksen og satte inn 1-1 bak Håkon Opdal.

Salvesen-sjanser

Etter de to raske målene fortsatte mulighetene. Spesielt Salvesen var nære ved to anledninger, men klarte ikke å overliste Pavel Londak igjen før hvilen. Londak selv var ikke langt unna å sende motstanderen fra Sør i ledelsen, da han bokset en Børufsen-corner rett i tverrliggeren.

Ved to tilfeller lagde Start frispark i nærheten av egen boks kort tid før pause. På andre forsøk takket og bukket Trond Olsen for mulighetene han fikk. Lynvingen banket inn 2-1, og Start fikk med det en veldig tøff avslutning på omgangen.

Fire mål på Sørloth

Etter pausen kjørte Bodø Glimt kampen og styrte alt det første kvarteret på eget gress. Start var heldige som slapp med skrekken de første minuttene, for Bodø hadde flere farligheter som kunne endt i scoring.

Litt utover i omgangen satte Sørloth inn en retur, men ble avblåst for offside. Noen minutter senere var han frempå igjen og hamret inn 3-1 fra 20 meter.

Mons Ivar Mjelde satte inn Daniel Aase for Salvesen og flyttet Børufsen opp som spiss. Aase var nære på å gi Start uttelling på et frispark, men dessverre ble det bare med et stolpetreff.

Kristiansanderne løftet seg litt etter 3-1-målet, før Sørloth dukket opp igjen og Starts forsvarsspill igjen bar preg av stygge hull. Trønderen sørget for 4-1 med sitt hat-trick, før han satte inn 5-1 på straffe på overtiden.

Seieren er Bodøs sjette på rad, noe som er ny klubbrekord. I Start er det på vei til å bli krise, etter fire strake tap. I neste kamp venter Odd hjemme før Drammen og Godset står på programmet. Til kampen mot Odd er kaptein Gudmundur Kristjansson og Børufsen ute med karantene.