Roger Federer og Andy Murray er klare for sin første Wimbledon-dyst siden de møttes i to uforglemmelige finaler sommeren 2012. Den gang vant Federer Wimbledon-tittelen med seier over Murray, men noen uker senere revansjerte skotten seg ved å slå sveitseren i OL-finalen på samme bane.

Fredag møtes de i semifinale i Wimbledon-turneringen etter å ha vunnet hver sin kvartfinale på en dag preget av regnvær i London.

Federer var førstemann til semifinale. Han tok en enkel seier over franske Gilles Simon. 33-åringen vant med sifrene 6-3, 7-5, 6-2 i en kamp som to ganger ble avbrutt av et kraftig regnvær.

På vei mot seieren måtte Federer imidlertid finne seg i å tape et servegame for første gang på over en måned. Han hadde holdt serven 116 ganger på rad siden han sist tapte et game i egen serve i Halle forrige måned. Simon brøt den rekken ved å bryte til 5-5 i tredje sett.

— Jeg holder ikke telling når jeg er på banen, jeg fokuserer bare på neste servegame, neste poeng, neste serve. Jeg er glad for at det varte så lenge som det gjorde, sa Federer etter kampen.

— Nå slipper jeg å høre mer om det og kan tenke på mer normale ting.

Stor sommer

Federer har vunnet Wimbledon-turneringen sju ganger og håper å legge på til åtte søndag. Først må han imidlertid beseire hjemmefavoritten Murray, som tok seg av canadiske Vasek Pospisil med 6-4, 7-5, 6-4. Også den kampen ble avbrutt av regn to ganger. Til sist besluttet man å stenge taket over centercourten slik at Murrays kamp kunne fullføres selv om regnet fortsatte. Pospisil var opprørt over at han fikk to advarsler for å bruke for lang tid.

— Dette var en av dommerne som bare ønsker å bli sett, freste han etterpå, mens Murray allerede så fram til semifinalen.

— Jeg har møtt Roger mange ganger. Jeg kjenner ham godt, og vi er gode venner, men det betyr ikke noe fredag, sa Murray.

— Vi liker begge å se tilbake på sommeren 2012. Om vi på forhånd hadde visst at jeg ville vinne Wimbledon og han OL, tror jeg vi begge ville vært fornøyd. Det var en stor sommer for oss begge, sa Federer.

Djokovic imponerte

Tittelforsvarer og verdensener Novak Djokovic fulgte eksempelet til Federer og Murray. Også serberen vant sin kvartfinale i strake sett. Marin Cilic sto imot i en time og 49 minutter før Djokovic kunne juble for seier 6-4, 6-4, 6-4. Han er klar for sin 27. semifinale i en Grand Slam-turnering, og den sjette på rad i Wimbledon. Han innrømmet ikke Cilic en eneste bruddball onsdag.

— Det var en solid kamp etter at jeg måtte spille fem tøffe sett mot Kevin Anderson i fjerde runde. Jeg visste ikke hvordan kroppen ville reagere, men jeg håpet å spille godt, og det gjorde jeg, sa Djokovic.

De tre høyest rangerte spillerne tok seg dermed til semifinale, men 4.-seedede Stanislas Wawrinka maktet ikke å slå følge. Han ledet 2-1 i sett over 21.-seedede Richard Gasquet, men franskmannen vant til slutt 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 11-9 i en kamp som varte nesten tre og en halv time.

Det er dermed Gasquet som møter Djokovic i semifinalen fredag.

(©NTB)