Kampen vil trolig gå inn i historiebøkene som den siste matchen mellom søstrene som tilsammen har ti seire i den prestisjetunge turneringen.

Oppgjøret endte ikke overraskende med en komfortabel seier 6-4, 6-3 til lillesøster Serena. Hun er blant favorittene til å vinne sin sjette Wimbledon-seier.

Venus (35) og Serena (33) vokste opp i et av Los Angeles tøffeste områder. Etter lange karrièrer står de igjen som to av de største innen dametennisen. Hver for seg har de vunnet henholdsvis 20 og syv Grand Slam-titler. Som lagvenninner har de vunnet 13.

— Vi må nyte dem mens vi har dem. Vi kommer ikke til å se noe lignende igjen, sa Venus Williams´ trener, Davit Witt til engelske Mirror før oppgjøret.

To ulike vinnere

Mange tror nemlig at møtet, som var det første siden 2009, vil være de to gigantenes siste mot hverandre på den store scenen.

25 ganger hadde de møttes før 4. rundekampen i London. 14 kamper hadde endt med seier til lillesøster, mens Venus Williams hadde gått seirende ut av 11 dueller.

Begge har oppnådd enorm suksess på banen, men søstrene Williams er ifølge Venus selv svært forskjellige.

— Serena var alltid prinsessen, mens jeg var krigeren, sa hun til Oprah Winfrey.

Det er syv år siden 35-åringen vant sin siste Grand Slam i single, da i nettopp Wimbledon. Hun har blant annet slitt med sykdom, etter at hun i 2011 ble diagnostisert med Sjögrens-syndrom.

Kan få perfekt år

De siste årene er det Serena som har holdt koken best. I 2015 har hun allerede vunnet både Australian Open og French Open.

Med seier i Wimbledon, samt US Open i september, kan hun skrive historie ved å vinne alle fire Grand Slam-turneringene i ett og samme år.

— Du vet jeg var alltid veldig god. Serena derimot, var ikke spesielt god i det hele tatt til å begynne med. Hun ble veldig god til å spille tennis som 15-åring. Hun vant US Open to år senere, men sammenlignet med meg var det ganske sent, har Venus uttalt.

35-åringen fikk en forferdelig åpning på søsterduellen der hun tapte kampens åtte første poeng på centrecourten. Men tross sjokkstarten løftet veteranen seg utover i oppgjøret, og yppet seg til tider mot sin førsteseedede lillesøster.

Etter å ha tapt første sett 4-6 overrasket Venus Williams i det andre der hun tok ledelsen, men verdensener Serena ble til slutt noen nummer for stor.

PS. Norske Casper Ruud (16) og Viktor Durasovic (18) spiller i Wimbledons juniorturnering. Ruud er allerede klar for 2. runde der han møter spanske Alvaro Lopez.