Se video i vinduet ovenfor

På en pressekonferanse på Lerkendal onsdag ettermiddag ble Christian Gytkjær presentert som Rosenborgs nye spiss.

Dansken har tidligere spilt for Lyngby, Nordsjælland, AB, Sandnes Ulf og nå sist FK Haugesund. 25-åringen fikk en rekke aldersbestemte landskamper for Danmark.

Nå får Gytkjær jobben med å erstatte Alexander Søderlund, forrige sesongs toppscorer i eliteserien med 22 mål. Han ble denne uken klar for franske St. Etienne.

Signerte for tre år

Gytkjær har signert en treårskontrakt med Rosenborg.

— Christian Gytkjær er et prosjekt vi har hatt gleden av å jobbe med en periode. Vi har fulgt ham en stund og vurderte ham som veldig spennende i forhold til den måten vi spiller på, sier sportssjef Stig Inge Bjørnebye.

- Hvor viktig er det å ha Søderlunds erstatter på plass allerede nå?

— Det er ideelt å ha ham med fra starten av. Vi kommer til å sette standaren tidlig. Vi skal ha en minst like god oppkjøring i år som i fjor, og da er det viktig å komme i gang tidlig, sier Bjørnebye.

— Fantastisk nese for mål

Rosenborgs nyervervelse ser veldig frem til å komme i gang med sin karriere i Trondheim.

— Jeg er ekstremt glad for å være her, og jeg gleder meg ekstremt til å komme i gang. Forhåptenligvis kan jeg følge opp det Alexaner gjorde her og score mange mål, sier Gytkjær selv.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

— Jeg er en dynamisk spiss som er god med ball, samtidig som jeg har en fantastisk nese for mål. Det er ingen tvil om at det er store sko å fylle etter Alexander, men jeg håper jeg kan kopiere noe av det han har gjort her, sier Gytkjær.