Eliteseriens toppscorer Alexander Søderlund skal møte den franske klubben i dag.

Det bekrefter St. Etiennes trener Christophe Galtier under en pressekonferanse lørdag.

Avkrefter signering

Den franske toppserieklubbens trener trener Christophe Galtier sa under en pressekonferanse lørdag at nordmannen trener med klubben og at de håper å ha ham spilleklar søndag.

Selv skriver RBK-spissen i en sms til Adresseavisen at det ikke er noe som er klart ennå og at det trolig vil ta noen dager.

Rosenborgs Stig Inge Bjørnebye avkrefter også, like før klokken halv to lørdag, at overgangen er klar.

Storscorer

Søderlund kan bli den andre nordmannen som bærer St. Etiennes grønne spillerdrakt etter at Bjørn Tore Kvarme spilte der 1999 til 2001. Søderlund scoret 22 seriemål for Rosenborg denne sesongen, og ble eliteseriens toppscorer. I tillegg sto han for to scoringer i gruppespillet i Europaligaen.

Nyttårsaften rapporterte den franske radiokanalen France Bleu at Søderlund i løpet av få dager signerer en kontrakt med den franske toppklubben. Kanalen spekulerte om RBK-spissen kan være i troppen til franskmennene allerede til møtet med Raon-l'Etape i den franske cupen søndag.

Ifølge St. Etiennes supporterklubb lørdag vil spilleren ikke være aktuell søndag.

Lang kontrakt

Ifølge den franske radiokanalen skulle overgangssummen ligge på rundt 1,5 millioner euro (cirka 14,4 millioner kroner). Radiokanalen oppga en kontraktlengde på 3,5 år.

Like før jul bekreftet spissen fra Haugesund at han hadde vært utenlands. Overfor Adresseavisen ville han ikke si noe om hvor han hadde vært. Flere uavhengige kilder fortalte at Søderlund hadde vært i Frankrik, men at storscoreren skulle da ha takket nei til St. Etienne.

Ryktene gikk da i at han kunne ende opp i Kina.

Søderlund skal ha sagt nei til St. Etienne

Haugesunds Christian Gytkjær har vært nevnt som en mulig RBK-erstatterfor Alexander Søderlund.