Ryktene har florert rundt Alexander Søderlund siden Rosenborg avsluttet sesongen med tap mot Dnipro i Europa League.

St. Etienne kom tidlig på banen, og mye tyder nå på at eliteseriens toppscorer denne sesongen ender i fransk fotball.

— Kan være spilleklar til søndag

Det er den franske radiokanalen France Bleu som hevder å ha kilder på at Søderlund signerer en kontrakt innen få dager, kanskje allerede til helga. Kanalen spekulerer også i om RBK-spissen kan være i troppen til franskmennene allerede til møtet med Raon-l'Etape i den franske cupen søndag.

Ifølge den franske kanalen vil overgangssummen ligge på rundt 1,5 millioner euro (cirka 14,4 millioner kroner). Dette stemmer med summer som er blitt rapportert tidligere. Kontraktlengden skal være 3,5 år.

Like før jul bekreftet spissen fra Haugesund at han hadde vært ute på reise. Overfor Adresseavisen ville han ikke si noe om hvor han hadde vært.

— Ikke bare bare å forlate Rosenborg

— Jeg kan ikke si så mye akkurat nå, annet enn at det ikke har skjedd noe. Det er ikke bare bare å forlate Rosenborg. Det skal være noe helt spesielt, sa Søderlund til Adressa to dager før julaften.

Flere uavhengige kilder fortalte til Adressa at Søderlund hadde vært i Frankrike like før jul, men at storscoreren skulle da ha takket nei til St. Etienne. Ryktene gikk da i at han kunne ende opp i Kina.

Skal man dog tro France Bleu, er Søderlund straks klar for den franske klubben.

Søderlund scoret 22 seriemål for Rosenborg denne sesongen, og ble eliteseriens toppscorer. I tillegg sto han for to scoringer i gruppespillet i Europaligaen.

Haugesunds Christian Gytkjær virker å være favoritten til å erstatte Alexander Søderlund.