Ryktene rundt RBKs Alexander Søderlund har pågått lenge, og på en pressekonferanse lørdag bekreftet St.Etienne-trener Christophe Galtier at spissen var i Frankrike og trente med klubben.

Han håpet også å ha Søderlund klar til St. Etiennes cupkamp søndag. Det ble han ikke, men nå er det endelig kommet en avklaring.

Måtte tenke lenge

Mandag ettermiddag ble det imidlertid endelig klart. Alexander Søderlund forlater Rosenborg til fordel for den franske klubben.

Alexander Søderlund med drakten til det som er hans nye lag. Foto: FOTO: Tore Pedersen/Eagletore/Instagram

— Det er lenge siden St. Etienne la inn et bud, men jeg trengte mye tid på å bestemme meg. Jeg trodde ikke det skulle være vanskelig å forlate Rosenborg, men når jeg først sto oppi det var det et utrolig vanskelig valg, sier Søderlund selv til adressa.no.

Han var på besøk i Frankrike før jul, men dro hjem uten å ha skrevet under en avtale.

— Jeg ville ha tid til å tenke. Jeg har hatt det veldig flott i Rosenborg det siste året, og det er vanskelig å forlate klubben. Jeg måtte tenke på om det var rett nå, og falt ned på at sånn blir det. Så får jeg bare hoppe i det.

3,5 år

Han har skrevet under en kontrakt som knytter ham til St. Etienne frem til sommeren 2019. — De har sett meg mye i Rosenborg, og jeg skal gjøre mye av det samme i St. Etienne, som også spiller med en enslig spiss. Det kommer til å passe meg veldig bra. Samtidig har de en spiss ute med skade, og så lenge jeg gjør det bra så får jeg nok spille uansett.

— Hva gleder du deg mest til?

— Det å få oppleve store kamper hver eneste uke, kamper der du spiller for 40000, kamper mot PSG og andre store lag. Det blir utrolig kult. Samtidig får jeg lære et nytt språk, og det er sånne tin som kan hjelpe senere i livet. Det er mye jeg gleder meg til, men det er også vemodig. Jeg kommer til å savne Trondheim og folkene der, sier Søderlund.

- Helt naturlig med overgang nå

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, mener timingen var riktig for både klubb og spiller.

— Alexander er i en alder som tilsier at han ikke kan vente mye lenger før han tar steget til utlandet. Det var interesse for ham i sommer, men vi ble enige om å fullføre det vi hadde begynt på og se an nå i venter. Interessen var fortsatt stor og da er det helt naturlig med en overgang nå, sier Bjørnebye, som mener salget gir et viktig signal om at spillere kan utvikle seg i klubben og dra videre til Europa.

Jobben med å finne en mulig erstatter er allerede i gang, men Bjørnebye vil ikke nevne kandidater eller når en ny spiss eventuelt er på plass. Etter salget av Alexander Sørloth tidligere i vinter, er Matthias Vilhjalmsson den eneste midtspissen i troppen.

— Vi ønsker å være forberedt i alle posisjoner, ikke bare der det er interesse, så det er ikke slik at vi starter med det arbeidet i morgen. Det er vanskelig å anta når ting vil skje, men vi ønsker å ha det meste på plass så tidlig som mulig, sier han.

Kjemper om mesterligaplass

Spissen scoret 22 seriemål for Rosenborg denne sesongen, og var svært sentral da klubben tok sitt første seriegull på fem år.

Rapporter fra Frankrike tyder på en overgangssum på rundt 1,5 millioner euro, men adressa.no har ikke fått bekreftet dette.

St. Etienne ligger på sjetteplass i Ligue 1, kun tre poeng bak Monaco på andreplass.