Sogn Avis skrev onsdag at Glimts indreløper Henrik Furebotn er på vei tilbake til Sogndal, mens en annen midtbanespiller, Anders Karlsen, skal flytte til Tromsø til høsten for å studere jus. Dermed er antall midtbanespillere i Glimt slanket ned til fem, og skadeplagede Morten Ågnes Konradsen og 18 år gamle Patrick Berg er blant dem. Det betyr at Glimt ser etter erstattere, og eliteserieklubben finner kanskje det de leter etter i Tromsdalen og TUIL.

– Jeg har registrert at TUIL er sterke om dagen, og er et lag vi følger nøye med på, forteller Glimt-trener Aasmund Bjørkan til iTromsø.

– Er det noen konkrete spillere i TUIL som dere ser nærmere på?

– Jeg ønsker ikke å gå ut med noen navn, men TUIL har et godt lag og gjør det bra for tiden, og de har spillere som kan være interessante for oss i Bodø/Glimt.

Vil på et høyere nivå

Tomas Kristoffersen, midtbanespiller på TUIL, var i januar på prøvespill hos de gulkledde i Nordland, og følte han leverte på treningene til Glimt i Nordlandshallen.

– Det gikk ganske bra, og vi tok en prat i etterkant der de forklarte at de ønsket å gå for en med Tippeliga-erfaring og et sikrere alternativ, sier Kristoffersen til iTromsø.

Etter prøvespillet sendte Bjørkan en SMS til iTromsø der han forklarte hvorfor det ikke ble noe mer.

– Vår vurdering er at han blir litt lik de vi allerede har i troppen. Men han har gjort et veldig positivt inntrykk på alle måter og vi kommer til å følge han tett fremover, varslet Bjørkan.

Nå kan situasjonen være en helt annen, og Kristoffersen legger ikke skjul på at det frister med spill i eliteserien.

– Jeg har ikke tenkt noe på en overgang i sommer, og tar det som det kommer. Men jeg har sagt tidligere at målet er å spille på høyere nivå, og det er det jeg jobber for hver dag.

Har midler

Glimt er også en klubb som har ressurser i bakhånd og har mulighet til å hente spillere.

– Vi er den som har vært i grønn sone lengst, og det kommer av at vi bruker de ressursene vi har veldig bra, i motsetning til mange andre klubber i Tippeligaen som sliter mer, sier Bjørkan.

– Så det at vi har mistet Anders og muligens Henrik (detaljer som gjenstår. journ anm.), frigjør midler og plass i stallen for oss, legger Glimt-treneren til.

Bjørkan er først og fremst ute etter en ny keeper etter at EM-helten Hannes Thor Halldorsson til helga spiller sin siste kamp for Glimt mot Odd, mens reservekeeper Simon Thomas er ute med skade.

– Ny keeper skal vi ha. Det er ikke sikkert at vi henter en ny midtbanespiller, men vi vurderer hele tiden alternativer, sier Bjørkan.