Det ble klart fredag, da Bård Flovik presenterte troppen som møter FKH. Han trodde i utgangspunktet at førstekeeperen skulle vokte buret lørdag.

— Han har en betennelse i kneet som vi ikke får i orden. Vi trodde han skulle rekke kampen, men er ikke med. Filip (Loncaric) starter, bekrefter Bård Flovik til iTromsø på Alfheim.

Første kamp ute

Kongshavn har spilt samtlige eliteserieminutter i Tromsøs mål, og har hatt en god sesong etter å ha slitt med skader i sin første sesong som TIL-spiller. Dette blir dermed den kroatiske andrekeeperens første kamp i eliteserien. Han har kun stått treningskamper og i cupen for ”Gutan”.

— Jeg har ventet på sjansen, og nå må jeg ta den. Det har vært tungt å sitte på benken, sier Filip Loncaric (29) til iTromsø.

Han kom til Tromsø før sesongen, men har kun spilt for andrelaget og tre cupkamper med TIL.

— Ingen keeper er fornøyd med å sitte på benken. Men jeg må bare være forberedt og vente på sjansen.

Uhyggelig kinderegg

Kongshavns kneskade er en del av et uhyggelig kinderegg for Flovik. Også Simen Wangberg og Sofien Moussa er ute. Begge har karantene etter henholdsvis tre og fem gule kort.

Det betyr at to av fem i de to bakerste leddene er ute for Tromsø.

— Jeg er ikke bekymret for det. Vi har gode spillere ute, men jeg går ikke utrygg inn i kampen i morgen. Skader og suspensjoner kommer, men nå var det litt mange samtidig, sier Bård Flovik.