Etter at Harstad-Stabæk 2 ferdigspilles mandag ettermiddag har 2.-divisjonslagene i fylket sommerferie fram til og med slutten av måneden.

TUIL, TIL 2, Finnsnes, Senja og Harstad er lagene som i 2016 spiller konkurrerer om å rykke opp samt unngå nedrykk i 2.-divisjon.

Suverene TUIL

Gledelig er det å konstatere at TUIL har vært suverene. Dalingan har vunnet 12 av 14 kamper, og de siste to har endt uavgjort. Med sine 38 poeng er de fulgt av et sterkt Finnsnes-lag på andreplass med 31 poeng. Per i dag er det kun sistnevnte som kan true et opprykk for Tromsdalen med 12 kamper igjen å spille i høst.

På grunn av endringer i divisjonssystemet er det bare lag nummer to til syv som berger plassen til 2.-divisjon i 2017. Senja (nummer 9, 16 poeng), Harstad (nummer 11, 13 poeng) og TIL 2 (nummer 12, 10 poeng) er alle på nedrykksplass per i dag. Oppsal med 20 poeng innehar syvendeplassen.

Vårens lag (4-3-3):

Keeper:

Eirik Sørensen (TUIL)

Keeperveteranen har en stor del av æren for at TUIL bare har sluppet inn syv mål på 14 kamper. Har ikke alltid like mye å gjøre i kampene, men står stort sett godt fram når han blir testet en sjelden gang.

Forsvar:

Steffen Skogvang Pedersen (TUIL)

Står som høyreback på kampskjemaet, men er i TUIL nesten som ving å regne. Spås en stor fremtid, og hører sammen med resten av TUIL-laget hjemme på et høyere nivå.

Anders Jenssen (TUIL)

Harstadværingen har virkelig tatt steg denne sesongen. Spilte mye i fjor også, men er i vår blitt en av de mest sentrale brikkene på sin midtstopperplass. Sterk i hodespillet, men kan jobbe med pasningskvaliteten.

Quint Jansen (Finnsnes)

Nederlenderen skal ha mye av æren for at Finnsnes gjør en fantastisk bra sesong. Sterk i duellspillet, pasningssikkert og posisjonssikker. Sliter litt med farten av og til.

Lasse Nilsen (TIL 2)

Nilsen har spilt halvparten av kampene for B-laget til Gutan. Andværingen har slitt med å spille seg til fast plass på A-laget, men har gjennom en rekke av opptredenene på TIL 2 vist at han hører hjemme på et høyere nivå.

Midtbane:

Lars-Gunnar Johnsen (TUIL)

Kom fra TIL før sesongen. Er i manges øyne den beste spilleren i hele divisjonen. Senjaværingen er det defensive sentrale ankeret på midtbanen hos serielederen, og en av de TUIL-ledelsen kan frykte å miste enten i sommer eller etter sesongen.

Lars Henrik Andreassen (TUIL)

Enda en mer TIL-bakgrunn. Leker til tider med motstanderne med sin lettbeinte og offensive spillestil. Tromsøværingen med seks mål i år er nok i søkelyset til en rekke klubber etter en fantastisk vårsesong.

Andreas Løvland (Finnsnes)

Har kanskje aldri vært bedre? Har ifølge rapporter virkelig tatt seg sammen, og er en dominerende kraft med sitt blikk for spillet og lave tyngdepunkt. Seks mål. Lyngsværingen blir neppe værende lenge i Finnsnes om han fortsetter på samme måte.

Angrep:

Sebastian Jensen (Senja)

Ukjent for mange før denne sesongen, men har med åtte mål virkelig presentert seg. Fikk ikke A-lagskontrakt med TIL i vinter etter å ha vært gjennom NTG-systemet. Tromsøværingen erstattet Christer Johnsgård på en utmerket måte for Senja.

Mohammed Ahamed (TUIL)

Veteranen slutter aldri å score og har bemerket seg med sine åtte mål. Sliter periodevis med skader, men har ofte klasseinvolveringer når han er på banen. I vår har det bare 107 minutter mellom hver gang tromsøværingen med eliteseriefortid har scoret.

Vegard Lysvoll (TUIL)

Sammen med Ahamed er Lysvoll et mareritt å møte for motstanderne. Kan være borte fra kampene, men melder seg på når det gjelder som mest. Seks mål i 2016 for lofotværingen som er kapabel til å tredoble det tallet i høst.