Langrennsjenta, som ble flyttet opp til seniorlandslaget før forrige sesong, etter blant annet en knallsterk Tour de Ski, gjorde også en god figur i 2015/16-sesongen. Da ble hun nummer 13 sammenlagt i verdenscupen. Så sent som tidligere denne måneden var hun raskest av samtlige da hun vant Oslo skishow i Holmenkollen.

Men overgangen fra rekruttlandslaget var stor, og å få trene med Therese Johaug og resten av eliten ga Haga en pekepinn på hva som kreves for å være best.

– Jeg trodde at jeg trente mye. Målt mot hva utøverne på elitelandslaget legger ned av treningstimer var det lite, sier hun i et intervju med Romerikes Blad.

Blir med på privat høydesamling

Hun har spesielt latt seg imponere av den regjerende verdenscupvinneren Therese Johaug.

– Man får virkelig sett hvor landet ligger. Det Therese holder på med på trening og i konkurranser er ekstremt, sier Haga.

Ragnhild Haga nærmer seg stadig verdenstoppen.

Forrige sesong bet hun bra fra seg ved flere anledninger. Nå er Haga godt i gang med oppladningen til en ny vinter, og til avisen forteller hun at hun får bli med på Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østbergs private høydesamling i Italia.

Ifølge Romerikes Blad vil den vare i to uker og være en kombinasjon av trening og ferie. Jentene skal holde til i Seiser Alm og Livigno.

– Jeg er med for å lære mest mulig, ikke for å kopiere alt de gjør. Det blir noen veldig interessante uker, sier Haga til Romerikes Blad.

Skal ta nye steg hvert år

Ingvild Flugstad Østberg hadde sitt definitive gjennombrudd i 2015/16. I oppladningen fikk hun trene med Marit Bjørgen og Therese Johaug.

– Ingvild har hatt veldig godt utbytte av å trene med Marit og Therese i Oslo. Det er flott at Ragnhild nå får den samme muligheten på en treningssamling, sier landslagstrener Roar Hjelmeset.

Haga forteller til Romerikes Blad at hun planlegger å øke antall treningstimer inn mot den nye sesongen, men at hun aldri har latt seg påvirke av å trene med verdenseliten.

– Jeg skal ta nye steg for hvert år slik at kroppen takler treningen.