Kristoffer Ajer har fått mye ros etter at han fikk hjemmedebuten sin for Celtic mot Wolfsburg i helga.

Den tidligere Start-spilleren ble kåret til banens beste, etter at han kom inn som midtstopper for en skadet Efe Ambrose.

Ajer er i utgangspunktet midtbanespiller, men har siden han kom til Skottland blitt foretrukket som midtstopper. Det kan bety mye spilletid framover.

Vil ha Liverpool-back

Ifølge den skotske avisen Evening Times, ønsker Brendan Rodgers å hente Jon Flanagan fra Liverpool på lån ut sesongen. Den tidligere Liverpool-sjefen skal ha et sterkt ønske om å hente mer rutine inn i en bakre firer, som er tungt preget av skader.

Dog skal ikke Jurgen Klopp være veldig villig til å slippe 23-åringen, og Flanagan blir trolig ikke Celtic-spiller i denne omgang.

Celtic ønsker å hente Jon Flanagan, ifølge Evening Times. Jürgen Klopp er dog ikke lysten på å slippe backen. Foto: Reuters

Så mange skader har Rodgers å stri med, at det er muligheter for at Kristoffer Ajer starter sammen med danske Erik Sviatchenko i midtforsvaret i Champions League-kvalifiseringen mot Lincoln Red Imps på onsdag. Dansken fikk seg en smell i lørdagens kamp, men er klar til onsdag. Den eneste andre midtstopperen er Efe Ambrose, men han har ikke prestert veldig godt i oppkjøringen melder skotske aviser.

Skadeplaget forsvarsrekke

Evening Times' Neill Cameron beskriver en situasjon lik den for 20 år siden i klubben, hvor Celtic slet med å forsvare seg i et ellers godt lag. Cameron mener Celtic ikke kan befinne seg i den situasjonen de nå er i, og at klubben må hente en forsvarsspiller i løpet av uken, samtidig som han roser Ajers prestasjon i kampen mot Wolfsburg.

Brendan Rodgers var godt fornøyd med Ajers prestasjoner etter kampen:

— Han kan spille både i forsvaret og på midtbanen. Han har et stort potensial, og etter hvert som han kom seg inn i kampen spilte han veldig godt. Alle spillere er til vurdering til onsdagens kamp. Det som blir vist på trening og i kamp er det som betyr noe, ikke alderen, sa Rodgers.

— Jeg kom til Celtic for å spille, og hvis manageren gir meg sjansen er jeg klar, sa Ajer etter kampen i helga.

Avisen The National omtaler Ajers prestasjoner slik:

— Han virket litt nervøs i starten, men fikk etter hvert vist fram gode ferdigheter og så totalt komfortabel ut med å spille ute av posisjon. Han har høyden og tilstedeværelsen til en skikkelig midtstopper, og vant fortjent bestemannsprisen, skriver Martin Hannan for avisen, og sammenligner Ajer med svenske Johan Mjällby. Svensken fikk 144 kamper i Celtic-trøya.

— Om Ajer bare blir halvparten så god som Mjällby, blir han en del av ettermælet til Ronny Deila som Celtic-fansen kan sette pris på.

Start var nær seier mot Molde søndag: