Ole Gunnar Solskjær var engasjert på sidelinjen under 2-2-kampen mot Start. Ole Gunnar Solskjær var engasjert på sidelinjen under 2-2-kampen mot Start. Foto: NTB SCANPIX

Molde ble møtt med massiv buing - nå lover Solskjær store endringer

Stiller med et helt forandret lag i neste kamp.

Molde – Start 2-2

AKER STADION (rbnett.no): Molde tok i mot Start til kampen ingen kunne tape. Det endte med et skuffende uavgjort som ingen av lagene kunne være fornøyd med.

Hjemmelagets prestasjoner mot bunnlaget fra Kristiansand var skuffende.

TOTALSLAKT I BØRSEN: To Molde-spillere får 1-ere.

Lover nytt lag

Hele Aker Stadion buet når dommer Espen Eskås blåste av kampen.

Supporterne har uttrykt misnøye med salg av gode spillere når resultatene er svake. Solskjær forstår frustrasjonen, men kommer også med et løfte til supporterne.

— Det blir et annet lag neste lørdag. Da er det flere spillere som er klar. Vi har Fredrik Brustad og Bjørn Sigurdarsson som blir spilleklare. Samtidig som vi har spillere på vei tilbake fra skade, forklarer Solskjær.

Medaljesjansene begynner å blekne. Strømsgodset på tredjeplass er nærmeste plass til sikret europacup neste sesong. De er syv poeng foran, noe Solskjær tror de kan hente inn på 14 kamper.

— Vi ser mot Strømsgodset. De er ikke så langt unna og vi må ha Europa-kamper for å drive sånn som vi ønsker.

- Så dere må ikke nullstille og tenke på neste sesong?

— Nei, det er altfor tidlig. Vi må vise oss selv hva vi er kapabel til. Samtidig så kommer de nye spillerne inn som vil hjelpe oss til en bedre høstsesong. Så vi bygger jo for neste sesong, men vi har fortsatt fokus på denne, forklarer Solskjær.

Moldes-kaptein Joona Toivio er enig med treneren.

— Nei, vi må ha fokus på neste kamp. Hele tiden tenke neste kamp og spille bedre da, slår midtstopperen fast.

Tidlig Start-ledelse

Det virker som det er hakk i platen. Nok en gang var Molde bakpå før ti minutter var spilt. Espen Fjone Børufsen sendte gjesten i ledelsen etter åtte minutter. Han fikk ballen på sølvfat fra Chidiebere Chijijoke Nwakali som sørget for at Børufsen enkelt kunne bredside ballen i mål.

— Vi får en dårlig start igjen. Laget er bakpå og Horvath gjorde også en god redning like før målet, sier Solskjær.

Like etter fikk Molde en bedre periode og fikk utlignet ved Sander Svendsen. Etter det mente manageren at laget var det beste laget.

— Vi spilte 20 gode minutter i første omgang og får betalt for det. Vi er gode i andre omgang, men slipper inn på kontring etter egen dødball. Det endre med uavgjort som kanskje var det mest rettferdige resultatet, forklarer Solskjær.

- Svikter mentalt

Molde-kapteinen Toivio startet på benken og spilte de siste 20 minuttene. Han scoret utligningsmålet med et godt frispark. Etter tre tap og en uavgjort de siste tre kampene er Molde inne i en forferdelig rekke.

— Alle vil vite hvorfor det er sånn. Jeg mener vi svikter mentalt. Selvtilliten er gått ned og vi sliter med å takle motgang, sier finnen.

Solskjær mener også det mentale mangler, og ser frem til muligheten for å slå tilbake førstkommende lørdag.

— Spillerne får være skuffet i ti minutter, men det er det. Nå skal vi komme sterkere tilbake på lørdag mot Sarpsborg.

Molde møter Sarpsborg 08 til kamp på Aker Stadion lørdag 23. juli klokken 18.00. Molde spilte treningskamp i Sarpsborg i Tippeliga-pausen og tapte den gangen 5-1.