Dag-Eilev Fagermo og hans Odd misbrukte muligheten til å nærme seg Rosenborg i gullkampen. Dag-Eilev Fagermo og hans Odd misbrukte muligheten til å nærme seg Rosenborg i gullkampen. Foto: NTB Scanpix

Odd-smell i Bodø: Misbrukte muligheten til å nærme seg Rosenborg

Fitim Azemi ble matchvinner mot laget fra Skien.

Bodø/Glimt — Odd 2-1

Bodø/Glimt fortsetter den gode trenden etter ferien og sendte serietoer Odd hjem med 1-2-tap.

Dermed tapte Odd terreng til Rosenborg istedenfor å utnytte at Kåre Ingebrigtsens menn rotet bort ett poeng mot Aalesund lørdag.

– Vi er bra med fra start. Vi står godt imot og leverer skikkelig innsats. Vi kriger og tar tre poeng, men tidvis spiller vi jo bra fotball også, sa Glimts Emil Jonassen til TV 2.

– Deilig å ta poeng uansett om det er Rosenborg eller Odd, sa Jonassen som spilte for Odd i fjor.

Odd kom fra europaligakvalifisering mot greske Giannia med 0-3 i kofferten og brukte den første halvtimen til å spille seg inn. Laget fra Grenland hadde ballen mest, mens hjemmelaget var friskest i beina og var nærmest scoring innledningsvis med et

stolpetreff fra Daniel Edvardsen.

Odd tok derimot ledelsen i kampen da Mathias Normann laget et unødvendig frispark 25 meter fra mål. Espen Ruud tok derimot fart og han traff perfekt. Ballen skrudde over muren og i mål bak den islandske EM-helten Hannes Halldorsson. Da var det gått 27 minutter på Aspmyra. Kampen var for øvrig islendingens siste før overgangen til danske Randers i dansk superliga.

Olsen slo tilbake

Hjemmelaget slo tilbake da veteranen Trond Olsen utlignet etter et raid, med sin innleggsfinte avsluttet han med et høyrebeinet og ballen gikk i mål via et Odd-bein.

Odd-trener Eiliv Fagermo mente at hans lag manglet litt på presisjon og kvalitet i spillet sitt.

Det ble ikke særlig bedring etter hvilen eller. Det var fortsatt mye ballinnehav, men uten at man klarte å overliste Halldorsson flere ganger.

Hjemmelaget var derimot svært så farlige når de fikk sjansen. Rossbach i Odd-målet har mer enn nok å henge fingrene i.

Azemi matchvinner

Han måtte derimot gi tapte etter 65 minutter. Fitim Azemi dukket opp på bakre stolpe og fikk plassert ballen i mål via Rossbach.

– En jevn kamp. Vi sliter med å skape de helt store sjansene, og da blir det ikke poeng. Vi får ikke spillet vårt til å flyte. Frustrerende å dra herfra uten poeng. Det er ikke optimalt å reise så mye, men vi var klare for kamp, sa Odds Fredrik Oldrup Jensen.

(©NTB)