MOLDE-START 2-2

MOLDE (fvn.no): Espen Børufsen og Gudmundur Kristjansson scoret målene og Start ledet to ganger i Molde, men begge gangene slo Ole Gunnar Solskjærs menn tilbake. Det endte 2-2 i en fartsfylt kamp på Aker Stadion.

— Surt at seieren ikke kommer, men vi fornøyde med det ene poenget. Sjanser begge veier - en morsom kamp å se på. Måten vi gjennomførte kampen er jeg strålende fornøyd med. Skulle gjerne sett at vi hadde vunnet kampen, og vært á poeng med lagene foran oss. Dette viser at vi kan - det tar vi med oss, sier Start-trener Steinar Pedersen.

START-BØRSEN: «Han viste hvor viktig han er for laget»

Tok ledelsen tidlig

Start åpnet kampen friskt og tok ledelsen allerede etter åtte minutter. Chidiebere Nwakali kom seg forbi på venstresiden og skar inn i feltet. Nigerianeren spilte inn til en umarkert Espen Børufsen som med høyrefoten bredsidet ballen til venstre for Ethan Horvath.

Start var gode de første minuttene, men så begynte Molde å ta mer og mer over spillet på sin egen hjemmebane, og de fikk uttelling midtveis i omgangen.

Knut Olav Rindarøy slo inn fra venstre og traff pannebrasken til Sander Svendsen. Molde-spissen slo Tapio Heikkilä i duellen og stusset ballen via stolpen og inn.

Molde styrte mye av banespillet, men Start fikk flere gode overgangsmuligheter. Sørlendingene skapte noen gode sjanser, men fikk ingen flere baller i nettet bak Horvath.

Opdal reddet – Start kontret

Molde fikk en kjempesjanse tidlig i andre omgang da innbytter Thomas Amang kom alene med Håkon Opdal, men Starts sisteskanse kom langt ut og gjorde seg stor – og reddet med ansiktet.

Start fikk en ny kontring etter timen passert – Chidiebere Nwakali spilte gjennom innbytter Gudmundur Kristjansson som kom helt alene med keeper Horvath. Islendingen, som har sett sine landsmenn på tv-skjermen i EM, lobbet elegant over Molde-keeperen og ballen trillet over linja.

— Jeg tar ikke så mange av de løpene hver kamp, og deilig å score mål. Surt at det ikke holdt helt inn, men fornøyd med at vi klarer ett poeng mot Molde. Vi trenger en seier.Nå må vi kjempe som f*** for å holde oss i eliteserien, sier Kristjansson.

Heller ikke denne gang…

Men heller ikke denne gang skulle det bli seier for Start. Chidiebere Nwakali, som spilte en strålende kamp, la Eidur Gudjohnsen i bakken rett utenfor 16-meteren. Joona Toivio la ballen over muren og i det høyre hjørnet bak Håkon Opdal.

Mot slutten av kampen fikk Start en god mulighet til å ta med seg alle poengene fra Molde, da Henrik Robstad var på tur inn i vertenes 16-meter. Backen dro seg forbi både tre og fire Molde-spillere før han skjøt ballen inn foran mål, men verken Lars-Jørgen Salvesen eller Robert Sandnes fikk dyttet ballen over mållinja.

Dermed endte det 2-2 på Aker Stadion – et kjærkomment bortepoeng for Start, selv om de heller skulle ønske at de kunne tatt med alle tre poengene hjem til Kristiansand. Dermed lar seieren fortsatt vente på seg, slik den har gjort siden 4. juli i fjor.