ROSENBORG-GIF SUNDSVALL 3-1

ABRAHALLEN (adressa.no): Etter å ha fått tre smeller i hodet i løpet av sommeren i fjor har RBK-keeperen vært ute av spill siden seriekampen mot Brann 17. august.

Han slet lenge med å komme tilbake i trening, og opplevde tilbakeslag på tilbakeslag i forsøkene. Men nå er Lund Hansen endelig i full gang igjen, og i lørdagens treningskamp mot GIF Sundsvall i Abrahallen fikk han sine første 45 minutter i kamp-situasjon på et halvt år.

Han holdt buret rent i omgangen han spilte, og sto blant annet for en benparade og en solid énhåndsredning på to store Sundsvall-sjanser.

— Det var en god omgang. Jeg er veldig fornøyd med den. Jeg fikk noen gode svar, sier en glad Lund Hansen til adressa.no.

Familien fikk viljen sin

I januar hadde keeperen fått en hjelm tilsendt, men sa til Adresseavisen at han var usikker på om han kom til å bruke den. Men da Lund Hansen stilte seg mellom stengene i Abrahallen lørdag var det beskyttelse rundt hodet.

— Hvordan er det?

— Det er nok litt mer uvant for dem rundt, tipper jeg, for nå har jeg brukt den i hele vinter. Det var veldig uvant den første treningen, og da gikk jeg bare rundt og tenkte om jeg virkelig skulle ha den på meg. Nå har det ikke så stor betydning, og det føles greit å ha den på. Jeg vet det er mange rundt meg som er glad jeg bruker den. Kona mi og mora mi spesielt. Og kompisene, sier Lund Hansen.

- De har vunnet den «kampen»?

— Ja, de har det. Det er en grei trygghet, og så får vi se om jeg kommer til å bruke den resten av karrieren, eller om den forsvinner etter hvert. Vi har blitt enige om at jeg i hvert fall skal bruke den frem til sommeren.

Nervøs

Foran lørdagens oppgjør var Lund Hansen mer nervøs enn hva han pleier å være før en treningskamp.

— Det er nok ganske naturlig. Det er seks måneder siden sist jeg spilte. Men jeg har fått trent godt i hele vinter, og blitt tatt godt vare på hele tiden, sier han.

— Da dommeren blåste i gang kampen var det bare artig, egentlig, men underveis i oppvarmingen ble jeg litt ekstra sliten. Jeg brukte sikkert litt energi på at det var den første kampen på en stund, men det gikk veldig bra, sier Lund Hansen, som har merket at lagkameratene har begynt å ta mindre hensyn til ham på treningsfeltet de siste ukene.

— Da de kom alene mot meg i starten, merket jeg at de ikke ga full guffe. Nå i det siste har de begynt å sette ballene rundt ørene på meg, og det er et godt tegn på at jeg begynner å bli frisk. Jeg har sikkert reddet litt for mye til at de skal ta det med ro, sier han med et glis.

Mørnet motstanderne

Lagkaptein Tore Reginiussen er strålende fornøyd med å se kompisen tilbake i kamp.

— Det er fantastisk gledelig. Det er ingenting som gjør meg mer glad enn å se ham tilbake, sier han.

Lund Hansen ble som planlagt byttet ut med André Hansen ved pause på stillingen 0-0. Etter pause mørnet svenskene, og Rosenborg vant til slutt komfortabelt 3-1. — I starten var det en typisk treningskamp, men vi fikk scoret noen mål og nitti minutter med gjennomkjøring. Det er det vi må bruke det for. Vi var solide defensivt, og etter hvert i andre omgang åpnet det seg litt mer opp. Vi fikk de rommene vi var ute etter, og sånn vil det sikkert bli i sesongen også, sier Lund Hansen.