TRONDHEIM (adressa.no): — Spille fast for Rosenborg. Prestere godt. Og trives med det jeg holder på med.

Det sier Fredrik Midtsjø (21) om egne forventninger til 2015-sesongen.

Og er dermed langt mer offensiv i hodet enn da han var i RBK sist. Kanskje ikke så rart:

Etter å ha vært innhopper for RBK i 2103 fikk indreløperen i fjor oppleve å spille fast i eliteserien.

Helg etter helg ble da også nettopp Midtsjø trukket fram når man snakket om Sandnes Ulf i sportssendingene. Indreløperens gode prestasjoner. Klubbens svake prestasjoner (rykket ned). Og Tom Nordlie.

Trygg i Sandnes

Stående i Abra-hallen noen dager før treningskampen mot GIF Sundsvall innrømmer Midtsjø at det blant annet er samarbeidet med nettopp Nordlie som gjør at han er så offensiv foran comebacket i RBK-trøya.

Mens Fredrik Midtsjø forbereder seg til sesongstarten med Rosenborg, er Tom Nordlie i ferd med å bli kjent med sitt nye lag Avaldsnes. Her står Nordlie ved sidelinjen under en treningskamp, med nyervervelsen Elise Thorsnes ved siden av. Foto: DIGITALSPORT

— Da jeg ble lånt ut til Sandnes, kom jeg litt skjevt ut under Asle Andersen (fikk sparken i fjor sommer). Jeg var syk i en periode og «kom aldri helt inn i det». Under Tom Nordlie fikk jeg tillit, og det gjorde meg bedre. Jeg slapp å stresse hver gang jeg spilte, fordi jeg visste at jeg ble satset på. Slik kunne jeg senke skuldrene litt, sier Midtsjø. - Lærte du noe av Nordlie, da?

— Jeg lærte mye. Han hadde mye humør og var taktisk meget smart. Han kan det meste om det som foregår på en fotballbane. En fin fyr, svarer indreløperen.

Bedre skudfot

Tida i Sandnes gjør også at han kommer tilbake som en bedre spiller enn da han dro:

— Erfaring er en ting. Men jeg føler også at fysikken er bedre; jeg orker mer begge veier, og er blitt bedre defensiv. I Sandnes utviklet jeg også skuddfoten min. Det er viktig for en midtbanespiller og kunne bidra med scoringer, sier stjørdalingen.

Samtidig har ikke tida i RBK vært bare rosenrød siden trener Kåre Ingebrigtsen signaliserte at han ønsket Midtsjø hjem. Mye trening gjorde at han pådro seg hoftetrøbbel i januar, og mistet blant annet kampen mot Bodø/Glimt.

Fredrik Midtsjø var lånt ut til Sandnes Ulf forrige sesong, og fikk dermed også muligheten til å spille MOT Rosenborg. Her prøver han å ta ballen fra Tobias Mikkelsen oktober-kampen mellom lagene. Foto: NTB SCANPIX

Han er imidlertid tilbake på banen mot Sundsvall. Som venstre indreløper, posisjonen Mix hadde forrige sesong, og hvor konkurransen kanskje er størst i RBK akkurat nå. Morten Gamst Pedersen, som leverte målgivende mot Glimt, er svært sugen på rollen. Og i stortalentet John Hou Sæther har RBK-trenerne en joker.— Troppen ser bra ut. Det blir tøft å spille seg inn, men den utfordringen er jeg klar for. Det er opp til meg selv, smiler Midtsjø.

- Godt inntrykk

Og nettopp begrepet «opp til meg selv» er noe trener Ingebrigtsen trekker fram hva gjelder Midtsjø.

— Alle får muligheten til å vise seg fram i vinter. Så handler det om å vise seg fram. Fredrik har gjort et godt inntrykk etter at han kom tilbake, og er spesielt god mot lag som ligger lavt og vil forsvare seg. Han er en spiller som kan ta seg forbi motspillere med ball, sier treneren.

Rosenborg møter svenske GIF Sundsvall i Abrahallen lørdag klokken 15. Slik starter RBK (4-3-3): Alexander Lund Hansen – Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin – Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø – Pål André Helland, Tomas Malec, Tobias Mikkelsen

Benken: André Hansen, Per Verner Rønning, Jørgen Skjelvik, Morten Gamst Pedersen, Bent Sørmo, Emil Nielsen, John Hou Sæter og Riku Riski