TRONDHEIM (adressa.no): — Jeg trodde vi skulle holde en time mot Bodø/Glimt. Men vi holdt i bare 45 minutter. Det er skuffende. Ellers er det helt som forventet at vi kan slite mot slutten av treningskampene i februar, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

- Hensikten viktigst

• Ingen rolige treninger inn mot kamp, som kunne gitt overskudd.

• Ingen topping av lag før La Manga i mars.

• Den tøffe treningsperioden gjør at spillere i perioder må stå over en kamp på grunn av stor belastning.

• Spillere har vært borte på landslagssamlinger.

• RBK skal trene mye på å stå høyt og føre hver kamp i vinter. Dette tar mer krefter enn å ligge lavt, dekke rom og «vente» på motstanderen.

Det er de fem hovedårsakene til at Ingebrigtsen ikke lar seg bekymre etter tapet i Bodø sist. Da leverte RBK en ok 1. omgang, men var begredelige siste 45 - hvor feilene florerte og hjemmelaget omtrent løp over Rosenborg-spillerne.

Akkurat slik det kan bli mot GIF Sundsvall lørdag. Og Östersund lørdagen etter. Etter nok en tøff økt i Abra-hallen forklarer RBK-treneren at det vi så i Bodø er helt likt det fansen så av RBK i hans aller første kamper i fjor sommer.

— Vi kjørte tøft en periode rett etter at jeg tok over, og vi kjører tøft nå. Årsaken er at vi på sikt skal tåle kampene bedre, særlig når det blir to kamper i uka fra mai. Da skal vi tåle 90 minutter hver gang.

— Derfor har vi heller ikke tatt hensyn til treningskampene i det hele tatt i hverdagen. Vi kjørte for eksempel en intensiv økt dagen før Bodø/Glimt-kampen. I tillegg manglet vi en del folk, men det vil jeg ikke bruke så mye energi på: Vi kunne ledet 3-0 til pause, og burde ha vært smartere i 2. omgang, da kreftene tok slutt, sier Ingebrigtsen – og fortsetter:

— Hensikten med kampene er viktigere enn resultater akkurat nå. Vi ønsker å presse høyt så lenge vi klarer – for å styre hver kamp vi spiller. Målet er derfor å holde en times tid med dem som starter. Og bytte inn folk etter hvert. Mot Bodø/Glimt klarte vi det i 45 minutter, så var det stopp. I de to neste kampene har vi bredere tropp igjen, sier Brutter’n.

- Nesten ikke utskiftinger

- Du har rotert voldsomt på laget så langt. Når begynner spissingen?

— På La Manga (i mars). Da går vi inn i en noe roligere treningsperiode, også. Da starter spissingen inn mot seriestart.

- Er det nok med kun tre-fire kamper for å «sette» en førsteellever, da?

— Hadde vi hentet inn syv-åtte mann, og måtte begynt litt forfra igjen, er jeg enig i at tre-fire kamper er snaut. Men man må huske på at vi har omtrent identisk lag som i fjor. Dette er spillere som kjenner hverandre godt allerede, svarer Ingebrigtsen.