ROSENBORG-GIF SUNDSVALL 3-1

ABRAHALLEN (adressa.no): 6-0 mot Levanger og 1-2 mot Bodø/Glimt. Det var Rosenborgs fasit etter de to første treningskampene.

I dagens treningskamp mot det nyopprykkede Allsvenskan-laget GIF Sundsvall kunne det synes som Rosenborg var inspirert av Therese Johaugs nedsabling av Charlotte Kalla i ski-vm tidligere på dagen.

Etter en målløs førsteomgang ble det et aldri så lite måldryss etter pause, og et hodestøt fra Holmar Örn Eyjolfsson, en straffekanon fra Pål André Helland og en sikker Riku Riski-avslutning var nok til å gi Rosenborg seieren 3-1. ## Disiplinerte svensker

Fredrik Midtsjø fikk kampens første halvsjanse, da han fyrte løs fra drøyt seksten meter. Skuddet gikk imidlertid til side for mål.

14 minutter var spilt da Pål André Helland dro seg løs på høyrekanten. Han kom seg ned til dødlinjen, og la inn foran kassen. Der dukket Tobias Mikkelsen opp og fikk headet relativt upresset, men avslutningen var løs og gikk rett på GIF Sundsvalls sisteskanse Tommy Naurin.

Det var imidlertid ikke et fyrverkeri av en førsteomgang. Rosenborg forsøkte seg tidvis på hurtige overganger, og da først og fremst på høyresiden, men svenskene var disiplinerte i returløpene sine og satte en stopper for det meste av farligheter.

Ti minutter før pause bød sjansen seg for Rosenborg. Hjemmelaget kom atter rundt på høyresiden, og ballen nådde først Malec. Slovaken fikk ikke ordentlig dreis over avslutningen, og Dorsin overtok forsøket. Heller ikke han fikk maks treff, og det ble en real mølje i Sundsvall-feltet før ballen ble beinet ut. Bortelaget fikk en skikkelig kontring på direkten, men Dibba klarte ikke sette ballen forbi Alexander Lund Hansen da han var alene gjennom.

Etter 40 minutter fikk Rosenborg nok en mulighet. Etter vedvarende press havnet ballen hos Mikkelsen, som fra skrått hold satte ballen i nettveggen.

Tre minutter senere var Robbin Sellin frempå for svenskene. Han fikk til en solid avslutning, men Lund Hansen var raskt på pletten og slo ballen til corner.

Lund Hansen fikk én omgang i comebacket etter hodeskadene han pådro seg i fjor høst, og lagene gikk til pause på 0-0. ## Helland-kanon

Rosenborg festet grepet etter hvilen, men det skulle gå et kvarter før det kom en målsjanse. Da var det imidlertid en stor sjanse også – som sågar endte i mål. Pål André slo en utoverskrudd corner, og i feltet raget Holmar Örn Eyjolfsson høyest. Han stanget ballen i nettet til 1-0 for hjemmelaget.

Like etter hadde Tomas Malec muligheten til å doble, men hans gode avslutning ble så vidt avverget.

RBK styrte kampen, men like etter at Jørgen Skjelvik kom inn for Tore Reginiussen knappe tjue minutter før slutt, havnet han i en løpeduell mot egen dødlinje. Skjelvik hadde grei kontroll, men virket å bli revet over ende av en Sundsvall-spiller, som overtok ballen. Han la flatt inn foran mål, og der dukket Robbin Sellin opp og satte ballen kontant i noten.

Få minutter etterpå fikk Rosenborg sin revansj. Pål André Helland ble lagt i bakken i Sundsvall-feltet, og dommeren pekte umiddelbart på straffemerket. Helland tok straffen selv, og gikk for kraft heller en plassering. Kraften var akkurat stor nok til at Tommy Naurin ikke fikk stoppet ballen, til tross for at han var på den. Dermed sto det 2-1 til Rosenborg.

De ga seg heller ikke der. Innbytter Riku Riski fikk muligheten med drøyt fem minutter igjen å spille. Han var like kontant som Helland var på straffen, og dundret ballen inn til høyre for Sundsvalls keeper.

Det ble kampens siste mål, og dermed tok Rosenborg sin andre seier for året.