Mens Rosenborg ikke har fått forberedt seg på vanlig vis til kveldens kvalifiseringskamp til Mesterligaen, hevder Maccabi Haifa å ha full kontroll på sin motstander:

— Jeg vet nesten alt om Rosenborg. Jeg kjenner historien til klubben, jeg var til stede og så dem spille i Moldova og min assistenttrener var her på Lerkendal søndag og så dem spille mot Lillestrøm. Rosenborg er en stor og velorganisert klubb. Fotballen er moderne og av høy kvalitet, sa Haifa-trener Roni Levy i går kveld.

Klubben hevder at de ikke har holdt tilbake informasjon, men trenerkorpset i Rosenborg er irritert fordi de mener at Haifa ikke har fulgt de uskrevne retningslinjene for utveksling av informasjon.

Adresseavisen fortalte i går om at Rosenborg føler seg lurt av kveldens motstander.

Droppet Israel-tur Assistenttrener Rune Skarsfjord droppet reisen til Israel lørdag fordi han hadde fått opplyst at Haifa kom til å stille med B-laget sitt i ligacupfinalen.

Dette skal ha blitt bekreftet av den israelske klubben både før helgen og søndag etter kampen. Rosenborg har ikke sett Maccabi Haifa spille kamp foran kveldens viktige kvalifisering til Mesterligaen. RBK har fått tak i video av Haifa-laget i aksjon, men det er uvanlig at en representant for klubben ikke har vært og sett kamp.

Fra Lerkendal er det ringt både til Finland og Belgia for å skaffe informasjon om kveldens motstander.

RBK-trenerne bruker gnisten av irritasjon som motivasjon til å knuse Maccabi Haifa i kveld.

- Kommunikasjonssvikt Da ledelsen i de to klubbene møttes på Lerkendal i går, var temaet lagt dødt og arkivert under kommunikasjonssvikt. Sportsdirektør Rune Bratseth kom syklende ut gjennom spillerinngangen i shorts og t-skjorte i går kveld, da de dresskledde var på vei opp på VIP'en. Der slo han av en prat med Maccabi Haifa-direktør Itamar Chizik.

— Noe av det vanskeligste for mennesker er kommunikasjon, sa Chizik og tok et realt drag av sigaren.

— Vi tapte ingen ting på ikke å se kampen Maccabi Haifa spilte lørdag. Jeg tror det hele beror på en misforståelse, sa Rune Bratseth.

Irritert Ola By Rise innrømte tidligere på dagen at han var irritert over at Haifa tilsynelatende ikke hadde spilt med åpne kort. Men han har nøyd seg med å bruke det som motivasjon for spillerne sine i forkant av kampen.

— Vi tenker ikke på det, og det at vi ikke så dem i lørdagens kamp vil ikke ha noe å si for utfallet av kampen, sa Ola By Rise.

Da pressekonferansen med Haifa-trener Roni Levy og lagkaptein Arik Benado startet i går kveld, kunngjorde Rosenborgs pressetalsmann Harald Pedersen følgende:

— Rosenborg har fått all informasjon vi har bedt om fra Maccabi Haifa. Det var vår egen avgjørelse å ikke dra til Haifa.

Stengte treningen Også Haifas pressetalsmann hevder at Rosenborg har fått den informasjonen de har bedt om.

Israelske journalister sier at Maccabi Haifa er en åpen klubb, og at de ikke pleier å holde tilbake informasjon. Trener Roni Levy stengte treningen etter oppvarmingen i går kveld og jaget journalistene ut av Lerkendal stadion.

— Hvor viktig det er for oss å komme seg til Mesterligaen? Det sier seg selv. Rosenborg er i toppform. Vi har bare én kamp i ryggen. Det er forskjellen på lagene, sa Levy.

— Vi kommer hit for å vinne. Det blir vanskelig, men vi vil ikke spille defensivt. Nummer syv (Ørjan Berg) er en meget god spiller, sa lagkaptein Benado.